Sfaturi utile pentru zilele caniculare

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 19:28
2294 citiri
Sfaturi utile pentru zilele caniculare

In zilele fierbinti nu trebuie sa ai grija doar la ce mananci, ce bei, cum te imbraci sau cum iti pastrezi camera cat mai racoroasa. O serie intreaga de masuri se impun, toate tipice unei perioade fierbinti, cum e aceasta pe care o traversam.

Trebuie stiut faptul ca vara, cand este foarte cald, bacteriile se inmultesc mult mai rapid, iar mancarea, oricum si de oriunde, nu mai e la fel de sigura si riscul toxiinfectiilor alimentare este mai mare decat in oricare alta perioada a anului.

De aceea se recomanda ca macar in aceasta perioada sa renunti la bucatele de la fast food-uri. Cel mai bine e sa-ti pregatesti acasa ce-ti place si ce doresti sa mananci. Si nu uita. Piata este plina de fructe si legume proaspete pe care le poti consuma ca atare, sub forma de sucuri, simple sau combinate, in salata sau diverse mancaruri gatite.

Renunta, in aceasta perioada, si la salamuri, conserve si alte preparate care crezi ca ti-ar putea face rau. Nici data fabricarii nu mai este sigura, ci doar dorinta de castig a producatorilor.

Dupa ce faci cumparaturile, intoarce-te repede acasa si depoziteaza alimentele la frigider. Nu lasa alimentele pe masa, in bataia directa a razelor fierbinti de soare. Daca mergi la iarba verde, tine alimentele in genti termoizolante.

Ca sa-ti protejezi casa de muste si tantari, cel mai bine e ca la ferestre sa ai plase de protectie. Galeata de gunoi din bucatarie poate fi un adevarat rai pentru muste si larvele lor daca nu esti atent si grijuliu cu sanatatea ta.

Atentie la toxiinfectii alimentare!

Pune resturile menajere in pungi mici, inchise ca sa nu miroasa urat si nici sa nu fie pericol de infectie. Du gunoiul afara cat poti de des, nu astepta sa se umple galeata. Asa vei avea in bucatarie aer curat si tu vei fi aparat de infectii alimentare.

Spala vasele imediat ce ai mancat. Lasate pe mai tarziu, incep sa miroasa urat si bucataria devine de nelocuit. Daca-ti este greu ori esti prea ocupat, cumpara vase de unica folosinta pe care, dupa ce le folosesti, pune-le intr-o punga bine legata la gura si arunca-le.

Daca ai un animal de companie, in zilele caniculare trebuie sa-i asiguri si lui confortul de care are nevoie. Nu-l lasa in masina. Stii cand pleci, dar nu si cand te intorci. Da-i mereu sa bea apa proaspata.

Scoate animalul la plimbare seara, dupa ce se lasa racoarea. Daca locuiesti la curte, atunci trebuie sa te asiguri ca animalul are destula umbra pentru ca si el pot face insolatie.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#toxiinfectii canicula, #caldura toxiinfectii alimentare, #animal companie canicula , #sanatate