Simptome banale ce nu trebuie ignorate

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 08:35
47294 citiri
Simptome banale ce nu trebuie ignorate
Foto: howstuffworks.com

Ritmul ametitor al vietii de zi cu zi isi poate pune amprenta asupra starii noastre de sanatate. Simptomele clare ale unor afectiuni care pot deveni grave sunt adesea ignorate, fie din teama, fie din lipsa de timp sau preocupare.

Exista cateva semnale ale corpului nostru pe care este bine sa nu le ignoram, pentru ca ele pot fi semnele anumitor afectiuni, informeaza Mayo Clinic.

Pierderile inexplicabile in greutate le bucura adesea in special pe doamne. Daca in ultimele sase luni ai pierdut mai mult de 7 kilograme, poate ca ar trebui sa iti pui un semn de intrebare.

Exista perioade stresante, in care consumul psihic si fizic isi pune amprenta asupra greutatii corporale. Dar nu poti pierde atat de multe kilograme in mod constant, un timp indelungat, fara o dieta sau un regim de exercitii. Astfel, pierderile in greutate pot ascunde probleme ale tiroidei, ficatului sau pot fi chiar semne ale cancerului.

Exista persoane la care temperatura corporala este mai ridicata de 37 de grade, asa cum este normal. Febra nu este o boala in sine, dar o temperatura corporala care depaseste 38 de grade poate fi asociata unei infectii puternice in organism.

Greutatile in respiratie pot fi simptome asociate stresului, tensiunii foarte mari sau unei stari de anxietate. Daca problemele persista insa, cere sfatul medicului tau, pentru ca ele pot fi primele semne ale unor afectiuni pulmonare, care pot deveni grave, daca nu iti iei cateva masuri de prevenire.

Schimbarile de digestie ascund adesea infectii suparatoare sau chiar paraziti intestinali. Daca observi ca in decurs de cateva saptamani constipatia sau scaunul des nu iti dau pace, consulta de urgenta medicul tau.

Alte simptome adesea ignorate sunt legate de starile de delir sau confuzie pe care le avem. Micile momente de dezorientare, problemele de memorie sau confuzie pot fi semne ale anemiei, infectiilor sau, mai grav, ale unor afectiuni psihiatrice.

Top cinci cele mai ignorate simptome

Migrenele pot fi considerate cele mai des ignorate simptome. Pentru ca stresul foarte mare este asociat intotdeauna cu migrenele, cele mai multe persoane nu acorda importanta acestor dureri suparatoare.

Dupa varsta de 50 de ani, migrenele nu mai sunt asociate stresului, ci pot ascunde alte probleme, unele foarte grave, cum sunt tumorile sau chiar anevrismul cerebral.

Ametelile bruste, pierderea vederii sau inclestarea gurii pentru o secunda macar nu sunt simptome de ignorat. Sunt primele semne ale atacurilor cerebrale, care pot degenera rapid.

Astfel, daca ai mici momente de confuzie, vizita la medic este absolut necesara. In aceasta situatie cateva minute pot face diferenta, deci nu evita sa mergi la un control.

Vederea iti joaca feste de ceva vreme. Exista momente in care simti ca lumina obisnuita este foarte puternica si te deranjeaza sau ochii iti lacrimeaza. Nu este o simpla parere, iar daca ai simtit de mai multe ori acest lucru, fa-ti o programare la oftalmolog pentru ca ochii tai sunt foarte obositi.

Dupa fiecare masa te balonezi. Aproape ca nu exista aliment care sa nu aiba acest efect, dar tu ignori de fiecare data acest semnal al organismului tau. Daca simptomele sunt insotite si de senzatii scurte de voma, complicatiile stomacale pot fi cauza lor.

Articulatiile sunt ca un indicator al inflamatiilor si infectiilor din organism. Astfel, daca ai sesizat umflaturi suspecte, nu evita sa iti faci o programare la medic. Daca nu ai facut efort sau nu ai suferit vreo cazatura care sa poata produce umflarea articulatiei, nu ignora acest semn clar al unei probleme de sanatate si mergi la medic pentru un control.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#simptome ignorate, #control medical, #simptom control medical , #sanatate