Slabeste cu zmeura, protejeaza-te cu afine

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 07:49
4111 citiri
Slabeste cu zmeura, protejeaza-te cu afine

Fructele de padure maresc valoarea nutritiva a oricarei mese, fiind bogate in vitamine si avand efecte benefice asupra sanatatii consumatorilor.

Coacazele negre ajuta la absorbtia fierului, mentin sanatatea pielii, a oaselor si a dintilor si accelereaza procesul de vindecare.

In ele se gaseste o cantitate de patru ori mai mare de acid ascorbic decat intr-o portocala si pot sa previna aparitia afectiunii Alzheimer, scrie Daily Mail.

Afinele reduc nivelul de colesterol si riscul de aparitie a cancerului. Ele contin un antioxidant care ar putea fi folosit in tratamentul cancerului de colon.

Totdata, afinele stimuleaza regenerarea celulelor cerebrala si pot imbunatati memoria.

Rachitelele pot preveni cistita si contin NDM, o substanta ce protejeaza organismul inmpotriva racelilor si a unor bacterii ce aftecteaza celulele gastrice, provocand ulcer.

Cercetatorii au descoperit si ca rachitele impiedica aparitia placii dentare.

Zmeura este saraca in calorii si ajuta la pierderea de kilograme. O portie de zmeura pe zi previne aparitia celulelor cancerigene. Dintre toate fructele, acestea contin cele mai mari cantitati de zinc, necesar dezvoltarii copiilor si virilitatii masculine.

Agrisele sunt amare si nu sunt considerate drept o gustare, dar sunt o sursa bogata de vitamina C si potasiu, benefic pentru circulatia arteriala.

Consumul a 10 linguri de mure pe zi asigura doza necesara de vitamina C. Aceasta este si o sursa de vitamina E, necesara pentru o inima sanatoasa, si contine acid folic, esential pentru femeile gravide sau pentru cele care planuiesc sa aiba un copil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
"I Am: Céline Dion", documentarul în care cântăreaţa vorbeşte despre boala care o ţine departe de scenă, Stiff Person Syndrome, va fi prezentat pe Prime Video în 25 iunie, a anunţat...
#zmera, #fructe padure, #agrise, #cancer, #boala , #sanatate