Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sporeste-ti imunitatea cu plante si legume din camara

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 09:59
4309 citiri
Sporeste-ti imunitatea cu plante si legume din camara

Ca sa treci sanatos prin sezonul rece, ai grija, in primul rand, cum te hranesti. Renunta la fast food-uri, la mancarea pe fuga, si obisnuieste-te sa consumi mancare gatita. Ingredientele din ciorbe, tocanite si salate sunt adevarate farmacii care-ti ofera nutrientii necesari pentru ca organismul tau sa functioneze in conditii normale.

Si, pentru ca in aceasta perioada ai nevoie de un plus de vitamine si minerale, nu trebuie sa apelezi la medicamentele de sinteza din farmacie. In camara ta vei gasi destule produse naturale care sa-ti ofere protectia de care ai nevoie acum, cand vremea este in continua racire, umeda, cerul mai tot timpul innorat si zilele tot mai scurte.

Astfel, ardeiul gras, disponibil mai tot timpul anului pe tarabele din piete ori in supermarket-uri, in mai multe culori, verde, galben si rosu, nu este numai un deliciu in mancarea gatita, salate sau pe platourile cu gustari ci si un adevarat medicament cu multe intrebuintari in medicina naturista.

Vitaminele din ardeiul gras fortifica organismul, dandu-i un plus de energie si rezistenta. Ardeiul gras contine vitaminele A, B1, 3, 5 si 6, C, E si K, acid folic, fibre alimentare si potasiu. Licopenul din compozitia ardeiului gras rosu protejeaza sangele impotriva diferitelor forme de cancer. Poti beneficia din plin de virtutile terapeutice ale ardeiului gras, consumandu-l in mancarea gatita, copt sau adaugat in salata.

Sfecla rosie intareste imunitatea, ferindu-te astfel de infectiile respiratorii specifice perioadei pe care o traversam. Poate fi consumata ca atare in salate sau sub forma de suc, in cure de 7 ori 9 zile. Cel mai bine e ca sucul sa fie preparat acasa si nu cumparat de la magazinele naturiste.

Varza murata, aliment si medicament, in acelasi timp, extrem de bogata in vitamina C, nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic pe perioada iernii. Poate fi consumata sub forma de salata langa o friptura grasa de porc ori o mancare de post, cartofi, fasole, orez, sau calita.

Consumul regulat de usturoi te poate proteja de foarte multe boli mai ales ca e recunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural. Usturoiul, cu certe calitati imunostimulatoare si antimicrobiene, este bogat in minerale, potasiu, calciu, fier, sulf si vitaminele A si E. Ca sa beneficiezi de calitatile de medicament ale usturoiului consuma zilnic doi, trei catei de usturoi.

Nu neglija nici ceapa, mai ales, cea rosie care, de regula, se consuma cruda, ca atare sau in salate. Despre ceapa rosie, Paracelsus spunea ca e la fel de pretioasa precum o farmacie. Are in compozitia sa toata grupa de vitamine B, vitamina C, minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina.

Nu astepta sa te imbolnavesti ca sa bei ceai. Fructele de padure, de exemplu, au in compozitia lor multe vitamine, predominanta fiind vitamina C, dar si alte elemente, precum cuprul, seleniul, zincul, fierul, care, la un loc intaresc sistemul imunitar si protejeaza organismul de raceala, gripa si alte boli infectioase, destul de frecvente in anotimpul rece.

O cana de ceai de fructe de padure este binevenita in orice moment al zilei si poate fi un rasfat pentru intreaga familie, de la cel mai mic pana la cel mai varstnic membru.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#legume iminitate, #plante imunitate, #remedii naturiste raceala plante , #sanatate