Strategie pentru sanatatea oaselor

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 16:48
2511 citiri
Strategie pentru sanatatea oaselor
Foto: Arhiva Pixabay

Calciul nu este singurul care iti mentine oasele in stare buna, prevenind osteoporoza, desi este esential. Conteaza si fosforul din alimentatie sau Vitamina K.

Miscoreaza consumul de bauturi gazoase

Cercetatorii de la Universitatea Creighton au descoperit ca intre consumul de bauturi gazoase si oasele slabite este o stransa legatura, conform CookingLight.com. In dietele multora, astfel de bauturi au luat de mult locul laptelui, ducand la o carenta de calciu si Vitamina D.

Calciul e mai bun daca vine din lactate

Chiar daca poti indeplini nevoia de calciu a organismului fara sa consumi lactate, consumand, de exemplu, alimente fortifiate cu calciu, pierzi alti nutrienti necesari, continuti doar de lactate, spun nutritionistii americani. Si Vitamina D este "prietenoasa" cu oasele, iar ea poate fi obtinuta mai ales din lactate.

Ia si fosfor cu calciu

Multe femei, mai ales cele care sunt vegetariene, cele care au trecut de varsta de 60 de ani sau cele care urmeaza cure drastice de slabire sunt deficiente la capitolul fosfor, de care pana si oasele au nevoie.

Solutia: daca acestea iau un supliment de calciu (si este recomandat in cazurile enumerate mai sus), e bine ca acesta sa fie luat si cu un supliment de fosfor. Acesta poate fi la fel de bine obtinut si din lactate.

Fereste-te de uleiurile hidrogenate

Vitamina K, care se gaseste in mod normal in uleiul vegetal, joaca un rol foarte important in sanatatea oaselor. Insa cercetatorii de la Universitatea Tuft au atras atentia ca Vitamina K continuta de uleiurile hidrogenate are eficacitate 0. Daca iti mai trebuia un motiv sa renunti la cartofi prajiti si sa ii inlocuieste cu salata, iata-l!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#oase sanatoase, #alimentatie oase sanatoase, #oase puternice suplimente, #lactate oase sanatoase , #sanatate