Strugurii, adevarate bombe antioxidante

Luni, 08 August 2011, ora 23:58
21292 citiri
Strugurii, adevarate bombe antioxidante

Indiferent de forma sub care sunt consumati, ca atare, must sau vin, strugurii, adevarate bombe antioxidante, ne mentin tineri si ne protejeaza sistemul circulator.

Strugurii au in compozitia lor proteine si grasimi vegetale, elemente precum glucoza, levuloza, tanini, flavone, saponine, acid citric si tartric, provitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C si K, si minerale esentiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul si seleniul.

In compozitia strugurilor negri, de fapt o culoare intermediara, intre indogo si negru si visiniul cel mai inchis, intra resveratrolul, o minunatie de antioxidant, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si previne oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii premature. Trebuie stiut ca strugurii albi contin o cantitate mult mai mica de antioxidanti decat cei rosii.

Persoanele care sufera de guta, o boala greu tratabila, pot stopa evolutia acestei boli sau chiar o pot vindeca mancand struguri care deja se gasesc din belsug pe tarabele din piete. Compozitia extrem de bogata face din strugure un medicament natural ideal pentru combaterea afectiunilor articulare, osoase si renale.

Prin consumul de struguri, mai pot fi combatute si alte afectiuni precum gastrita, ulcerul si constipatia, bolile de piele, litiazele renale si biliare, anemia, tulburari hormonale specifice femeilor, afectiuni pulmonare si cardiovasculare.

Datorita continutului de resveratrol din compozitie, strugurii sunt eficienti atat in prevenirea maladiei Alzheimer, cat si in incetinirea evolutiei in cazul persoanelor care deja sufera de aceasta boala. In ceea ce priveste sanatatea ochilor, flavonoidele din struguri au capacitatea de a incetini procesele care duc la scaderea acuitatii vizuale, iar vitamina A mentine vederea buna si agera pana la varste inaintate.

Consumul frecvent de struguri stimuleaza digestia si tonifica stomacul si intestinele. Persoanele care sufera de constipatie sa manance struguri, dimineata, pe stomacul gol, acestia fiind considerati fructele cu cel mai puternic efect laxativ. Studiile arata ca strugurii negri contin substante cu efect antibacterian, putand combate chiar si infectiile virale, curele de struguri putand scurta durata unei viroze.

Potrivit specialistilor, strugurii sunt eficienti impotriva cancerului datorita resveratrolului din compozitie care are rolul de a preveni, dar si de a combate cancerul. Resveratrolul stimuleaza imunitatea si participa si la distrugerea celulelor canceroase atunci cand acestea incep sa se dezvolte, impiedicand proliferarea lor.

Strugurii au in compozitia lor si triptofan, un precursor al serotoninei, de aceea nutritionistii ii recomanda ca medicament natural in combaterea starilor depresive specifice toamnei.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#struguri compozitie, #struguri constipatie, #struguri negri sanatate, #dieta struguri , #sanatate