Suntem amenintati de 12 boli letale

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 09:55
4774 citiri
Suntem amenintati de 12 boli letale

Raspandirea bolilor care provoaca moartea este favorizata de schimbarile climatice, afirma cercetatorii britanici de la Societatea pentru Conservarea Vietii Salbatice.

Acestia au intocmit o lista cu 12 boli letale care, din cauza variatiilor de temperatura si de precipitatii, se pot raspandi rapid, noteaza The Times.

Furtunile intrerup zborul pasarilor migratoare purtatoare de virusul gripei aviare si le forteaza sa se aseze in zone unde intra in contact cu cele domestice. La om, boala afecteaza sistemul respirator.

Babesioza este o boala parazitara, raspandita de capuse, iar schimbarea climei a dus la inmultirea rapida a acestora la leii si bivolii din Africa de Est.

Totodata, holera, boala infectioasa bacteriana, afecteaza in special intestinul subtire. Agentul patogen supravietuieste usor la temperaturi mari.

Virusul Ebola provoaca febra si pierderea poftei de mancare, iar raspandirea lui e legata de variatiile de precipitatii.

Parazitii intestinali si externi afecteaza si oamenii, si animalele, iar la supravietuirea parazitilor contribuie temperaturile ridicate.

Maladia Lyme este o boala infectioasa, transmisa la om prin muscatura de capusa. Boala s-a raspandit in SUA si Canada din cauza schimbarilor la nivelul populatiilor de caprioare si soareci.

Ciuma este o boala infectioasa, manifestata prin febra, delir si tumefactii ale ganglionilor. Ea este raspandita de rozatoare si purici.

Mareea rosie consta in inflorirea algelor, care poate duce la moartea oamenilor din cauza raspandirii unor toxine.

Febra Rift Valley este o boala virala, care afecteaza animalele domestice si poate fi transmisa la om. Se intalneste in special in Africa.

Boala somnului este o maladie parazitara tropicala, raspandita de musca tete. In faza finala se instaleaza somnolenta.

Tuberculoza, este o boala infectioasa care afecteaza plamanii si sistemul respirator.

Ultima boala este febra galbena, transmisa de tantari. Aceasta este intalnita in Africa si America de Sud.

Boli bizare: plânge cu lacrimi de sânge
Boli bizare: plânge cu lacrimi de sânge
Hematidrosis este o maladie extrem de rară, în care o bolnavul elimină prin pori sânge. Practic, în corpul celor care suferă de această boală se află de 20 de ori mai multă adrenalină...
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Guvernul României a aprobat, marţi, 23 aprilie, o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea...
#virusi, #boli, #letale, #ebola, #gripa aviara , #sanatate