Superalimente la indemana

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 19:58
3356 citiri
Superalimente la indemana

Exista alimente extrem de sanatoase, dar din pacate ocolite, pentru simplul fapt ca, din pacate, inca nu ne-a intrat in obisnuinta sa le consumam sau nu le includem in alimentatie indeajuns de des.

Printre acestea se afla, conform Parade, scortisoara, laptele de cocos, nucile, mierea si uleiul de masline. Iata de ce ar trebui sa-ti lasi un biletel pe frigider, pentru a nu uita sa le incluzi cat mai des in alimentatie.

Scortisoara Prietenoasa cu talia ta, scortisoara, originara din Sri Lanka, se dovedeste a avea efecte extraordinare asupra sanatatii. Mai multe studii realizate in SUA au aratat ca scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange, inhiba celulele canceroase si are proprietati antiinflamatorii.

Lapte de cocos Cocosul este prin definitie un fruct ciudat, el continand destule grasimi saturate. In sudul Pacificului, uleiul de cocos se foloseste adesea, in mod traditional, si totusi studiile arata ca oamenii nu sunt bolnavi de inima.

Chiar daca in prezent se fac studii pentru a se descoperi beneficiile cocosului asupra inimii, se stie ca fulgii de cocos, laptele de cocos si uleiul contin antivirale, acid lauric - antibacterian -, pe care bebelusii il iau din laptele de san cu care sunt hraniti.

Nuci Aici intra si migdalele, arahidele, alunele de padure etc, toate bogate in grasimi mononesaturate si polinesaturate si antioxidanti. Nucile reprezinta una dintre cele mai bune surse vegetariene de acizi grasi omega 3 care lupta cu obezitatea, diabetul si bolile de inima.

Nucile braziliene sunt incredibil de bogate in seleniu, esential oentru o sperma de calitate, explica expertul in fertilitate Marc Goldstein, din cadrul Universitatii Cornell.

Miere Inlocuieste indulcitorii traditionali cu miere, deoarece aceasta contine multi fitonutrienti si enzime care ajuta digestia.

Ulei de masline Bogat in grasimi mononesaturate (care reduc inflamatiile), fenoli (antioxidanti care lupta cu cancerul) si Vitamina E (care coboara riscul de boli de inima, protejeaza pielea si previne alterarea nervilor). Presat la rece, extravirgin, uleiul de masline contine mai multi fenoli si Vitamina E.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ulei masline sanatate, #lapte cocos inima, #nuci omega 3, #scortisoara sanatate, #miere beneficii , #sanatate