Suplimente alimentare pentru femei

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 11:20
4926 citiri
Suplimente alimentare pentru femei

Dincolo de binecunoscutele multivitamine, despre care stii ca e bines a le iei, de preferat nu dupa ureche, stii ce-i mai trebuie corpului tau?

Ele.roiti spune care sunt cele 6 suplimente necesare femeilor, in fiecare ciclu al vietii lor.

1. Calciu

Inainte sa atinga varsta de 35 de ani, o femeie are nevoie de calciu pentru a forma oase sanatoase, pentru a compensa pierderea de masa osoasa ce are loc dupa aceasta varsta. Studiile au mai aratat ca si sindromul premenstrual sau tensiunea arteriala mare pot fi ameliorate cu ajutorul calciului.

2. Vitamina D3

Vitamina D3 ajuta organismul sa absoarba calciul pe care-l administram. Studiile au aratat ca dozele mai mari de vitamina D3 pot ajuta la preventia a numeroase boli, de la cancerul de san pana la osteoporoza si diabetul de tip 1, boli cardiovasculare si scleroze multiple.

3. Fier

Deficientele de fier duc la anemie, boala care are efecte profunde asupra metabolismului. Femeile la premenopauza si cele insarcinate au cea mai mare nevoie de fier. Nevoile de fier ale unei femei insarcinate sunt aproape duble fata de cele avute in orice alta perioada a vietii ei. Su asta datorita pierderilor de sange din momentul nasterii si volumului sangvin marit din timpul sarcinii.

4. Acidul gama-linoleic

Acest acid este un acid gras esential care reduce inflamatiile. El se gaseste in uleiul de primula. Este indicat in tratamentul sindromului premenstrual.

5. Indol-3-carbinol

Indol-3-carbinolul este o substanta prezenta in vegetalele din familia cruciferelor (broccoli, varza, conopida). Se spune ca aceste vegetale au un rol protector contra unor tipuri de cancer.

6. Acidul folic

Aceasta vitamina din familia B-urilor are un rol esential in producerea si sustinerea celulelor, mai ales in perioadele de diviziune celulara intensa, cum ar fi sarcina. Se pare ca acidul folic are un rol benefic si in bolile cardiovasculare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#suplimente, #calciu, #acid folic, #vitamina D3, #fier, #acid gama linoleic, #Indol 3 carbinol , #sanatate