Tehnologii performante in managementul cicatricilor

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 10:30
6148 citiri
Tehnologii performante in managementul cicatricilor
Foto: Ortotech

Cicatricile hipertrofice datorate arsurilor reprezinta o provocare atat pentru supravietuitori, cat si pentru medici si furnizori de dispozitive medicale.

Pentru a determina cel mai bun tratament, se iau in considerare specificul cicatricei, inclusiv grosimea, varsta cicatricei, localizarea, tipul de piele si alte afectiuni medicale ale pacientului.

O modalitate utilizata pe scara larga in prevenirea si tratamentul cicatricilor, inclusiv hipertrofice si cheloide, contracturilor articulare asociate, cicatricilor cauzate de leziuni ale pielii in urma arsurilor, traumelor sau complicatiilor post-cicatrice chirurgicale este terapia folosind imbracamintea compresiva.

Compania Jobskin din Marea Britanie, care si-a construit reputatia prin fabricarea de articole medicale de imbracaminte compresiva de calitate remarcabila, de peste 30 de ani, in prezent cel mai mare furnizor de imbracaminte compresiva specializata, personalizata, din Europa, alaturi de partenerul local Ortotech, a confectionat si predat manusi de compresie din gama Premium pentru o pacienta, care a suferit arsuri in urma incendiului de la Colectiv.

Ca lider in terapia de reabilitare a pacientilor cu astfel de afectiuni, Jobskin, prin partenerul Ortotech din Romania, este in masura sa furnizeze articolele textile medicale pentru terapie compresiva si articole de ingrijire intermediare care sunt concepute pentru a oferi constant o presiune precisa si graduala, integrata, eficienta din punct de vedere medical.

Acestea sunt confectionate personalizat, din fibre elastice ce contin lycra cu intindere multidirectionala si insertii din silicon, fiind concepute pentru a exercita presiune pe zona cicatricei in timp ce permit miscarea completa, obtinand cel mai bun rezultat estetic si functional.

Beneficiile asociate cu terapia prin utilizarea articolelor de imbracaminte compresiva includ capacitatea acestora de a:

  • proteja pielea fragila si a oferi o toleranta perfecta pentru piele;
  • facilita o mai buna circulatie a tesuturilor deteriorate;
  • facilita o durere scazuta la nivelul extremitatilor prin sprijin vascular;
  • reduce mancarimea;
  • reduce cicatricile voluminoase, groase, dure;
  • permite pielii sa respire si in acelasi timp sa ramana rece.

Trebuie mentionat insa ca utilizarea presiunii este doar un segment al reabilitarii totale a pacientului ranit termic. In literatura de specialitate este bine documentat faptul ca gelul de silicon este folosit pentru a imbunatati rezultatul functional in cazul unei cicatrici, actionand ca un agent de inmuiere pentru cicatrice, facand-o plata, mobila si nu hipersensibila.

Gama de produse de silicon gel recomandata de Jobskin si Ortotech este compusa din produsele Scar Fx, Scarsil, Oleeva - foi din silicon, Oleeva - spuma, disponibile pe baza de prescriptie medicala.

Ortotech poate fi urmarit pe pagina de Facebook. Mai multe informatii despre aceste produse gasiti accesand site-ul www.ortotech.ro sau apeland numerele de telefon:

  • Bucuresti: 021.3260355 Mobil:0745.17.29.29
  • Iasi: 0232.311010 Mobil: 0742.10.10.59
  • Constanta: 0241.619718 Mobil: 0748.88.99.92
  • Ploiesti: 0244.520474 Mobil: 0742.10.08.63

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#tehnologii performante management cicatrici, #management cicatrici Ortotech Romania , #sanatate