Terapii alternative pentru tratarea ulcerului

Luni, 08 Martie 2010, ora 08:07
8978 citiri
Terapii alternative pentru tratarea ulcerului
Foto: blueridgehealth.org

Medicii sunt de parere ca nu exista nici o persoana care sa nu fi avut macar o data in viata probleme digestive, fie ca sunt simple balonari, indigestii sau gastrite. Mai grav este ulcerul, care se caracterizeaza prin dureri foarte mari, senzatii acute de voma.

Ulcerul se produce atunci cand la nivelul stomacului apar leziuni din cauza aciditatii excesive, mucusului si a altor substante iritante (alcoolul, cafeaua, aspirina, bacteriile).

Stresul este si el unul dintre factorii determinanti in aparitia acestei afectiuni, informeaza howstuffworks.com.

Nutritionistii sunt de parere ca principala cauza in aparitia ulcerului este alimentatia necorespunzatoare. Tocmai de aceea dieta este cel mai potrivit tratament din punctul lor de vedere. Pentru ca exista tipuri de ulcer care pot fi reactii alergice la unele alimente, un anumit regim alimentar poate fi remediul pe care il cauti.

Specialistii sunt de parere ca prima masura pe care o persoana cu ulcer o va lua va fi limitarea consumului de cafea, alcool si sucuri acidulate. Regimul cu suc de varza poate fi un remediu eficient pentru tine.

Se bea in fiecare zi pentru mai multe saptamani, iar dupa un timp se poate combina cu cel de telina, pentru a varia tratamentul. Studiile specialistilor americani au aratat ca varza are proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal si poate fi tratamentul perfect impotriva ulcerului.

Suplimentele de vitamine si minerale sunt si ele un tratament pentru care poti opta. Fie sunt preluate din alimentatie, fie sub forma de capsule, nu iti vor lipsi zincul si vitaminele A si E.

Musetelul este poate cel mai folosit remediu impotriva oricaror neplaceri stomacale. O cana de ceai concentrat dimineata si una seara timp de o luna poate fi dieta cea mai potrivita.

Afinele sunt folosite adesea in Rusia ca tratament pentru ulcer, la fel si menta, extractul de lemn-dulce sau scoarta de ulm. Consulta medicul tau naturist pentru a-ti recomanda tratamentul naturist potrivit. Mai mult, exista combinatii de ulm, echinaceea, ciuperci, varza sub forma unui suc tonic care se bea dimineata, ca tratament, dar el trebuie recomandat numai de catre medic.

Alte tratamente impotriva ulcerului sunt cel Ayurvedic, homeopat sau cel traditional chinezesc. Terapia Ayurvedica presupune un regim de viata si o alimentatie naturista, foarte atent controlata.

Tratamentul homeopat poate fi eficient doar daca este prescris de catre un specialist, iar cel traditional chinezesc consta in masaje ale zonei stomacului si splinei, pentru imbunatatirea circulatiei si favorizarea traficului intestinal sau sedintele de acupunctura.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ulcer tratament, #ulcer terapie plante, #ulcer remedii naturiste , #sanatate