Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Teste obligatorii pentru o sanatate buna

Luni, 25 Mai 2009, ora 10:14
3838 citiri
Teste obligatorii pentru o sanatate buna

Toti cei atenti cu starea lor de sanatate trebuie sa stie care sunt parametrii pe care trebuie sa ii mentina sub control, o parte dintre acestia putand fi verificati acasa iar altii doar la medic.

Astfel, este bine sa va cantariti, sa va masurati talia si tensiunea arteriala singuri, iar la medic, sa va aflati glicemia si colesterolul, scrie Evenimentul Zilei.

Kilogramele si talia

Monitorizarea greutatii este foarte importanta nu numai pentru a sti cand trebuie sa incepeti sa mancati mai putin dar si pentru ca o crestere in greutate nejustificata poate fi un indiciu ca organismul are alte probleme care trebuie investigate.

In plus, talia nu trebuie sa depaseasca 102 centimetri la femei si 122 centimetri la barbati, deoarece grasimea de pe burta este una dintre cele mai periculoase, dand hormonii peste cap si contribuind la depunerea colesterolului pe vasele de sange.

Colesterolul, tensiunea si glicemia

Cei care nu sunt fumatori, diabetici sau hipertensivi este bine sa aiba colesterolul total sub 165 mg/dl.

Pe de alta parte, pe masura ce inaintati in varsta trebuie sa va verificati tot mai des tensiunea, dupa 40-50 de ani fiind necesar acest lucru cam o data la doua-trei luni. Dupa pragul de 140 mm cu 90 Hg este bine sa discutati cu un medic.

Glicemia se testeaza inainte de 40 de ani, o data la trei ani, iar dupa aceasta varsta, o data pe an, valorile normale situandu-se intre 80 si 100 mg/dl.

Femeile: densitatea osoasa si Papanicolau

Femeile trecute de 50 de ani ar trebui sa isi masoare densitatea osoasa, scorurile testelor Dexa trebuie sa se incadreze intre 2 si 2,5. In schimb, testul Papanicolau trebuie facut o data pe an incepand chiar de la 21 de ani, pentru a depista din vreme un posibil cancer de col uterin.

Barbatii:prostata

Si barbatii trecuti de 50 de ani trebuie sa mearga periodic la medic pentru a-si verifica antigenul specific prostatei (ASP) iar daca valoarea trece de 4 sa isi faca investigatii suplimentare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#colesterol tensiune analize, #parametri sanatate, #analize periodice , #sanatate