Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

TOP 5 recomandari pentru a te organiza eficient in aceasta primavara

Advertorial
Joi, 17 Mai 2018, ora 22:33
4755 citiri
TOP 5 recomandari pentru a te organiza eficient in aceasta primavara
Foto: pexels.com

Sarcini, respnsabilitati, obligatii si indatoriri... toate sunt prezente in viata noastra indiferent de etapele au sezonul pe care il traversam. Suntem dependenti de nou, sa stim lucruri e actualitate si sa actionam cat mai eficient in toate actiunile cotidiene.

La fel de adevarat este ca suntem asaltati si de multimea de informatii care vine cu rapiditate catre noi, tocmai de aceea este important ca intotdeauna sa ne selectam cateva filtre ca pe termen lung vor face diferenta.

Atentia catre propria persoana nu trebuie sa fie o simpla caracteristica, ci are nevoie de toata atentia si preocuparea noastra. Indiferent cat de ocupati suntem, cate lucruri ne responsabilizeaza, acest lucru este indicat sa se intample in fiecare zi si niciodata nu trebuie lasat la voia intamplarii.

Starea de bine, de sanatate se intretine, se mentine si cu activitati placute, gandire pozitiva, chiar abordari proactive. Nu degeaba se spune ca suntem ceea ce gandim si asta interfereaza extrem de mult asupra noastra.

Asadar, iata cateva sfaturi pe care ar fi util sa ti le insusesti si tu in aceasta primavara:

Acorda mai multa atentie starii de sanatate

Primavara poate fi anotimpul schimbarilor, al verficarilor si a noii viziuni asupra propriei persoane. Nu ar strica sa te programezi din timp pentru un control de rutina si efectuarea unor analiza mai amanuntite. Nu trebuie sa devii ipohondru, dar nu strica niciodata sa stii exact care este starea ta de sanatate si pe interior. Si asta, la propriu.

Zambetul este un accesoriu pe care nu trebuie sa il uiti niciodata acasa, asa ca o vizita intr-o clinica stomatologica din Bucuresti il poate ajuta cu siguranta sa devina mai stralucitor. Dantura este parte din cartea noastra de vizita, deci asigura-i serviciile si trtamentele de care are nevoie!

Propune-ti sa fii mai atenta la nevoile tale reale

Intotdeauna suntem predispusi sa fim extrem de atenteti si focusati pentru satisfacerea

nevoilor primare. Pana intr-un punct, acest aspect este util si de inteles. Insa, totul ia o alta turnura cand concentrarea este doar in acea directie si mai putin ori deloc catre altele.

E adevarat ca fara ca ele sa fie indeplinite, cum ai putea sa te gandesti, de pilda, la autocunoastere si autodepasire?! Pana la urma esential este pastrarea echilibrului sa devina o constanta si nu actiune pasagera. Nu este imposibil, poate parea greu, dar cu exercitiu si determinare totul poate capata si alt sens.

Incearca sa ai mai multa deschidere catre noi oportunitati

Schimbarea este deseori asociata ca stari de confuzie, incertitudine si uneori lipsa de incredere. Dar, ce ar fi daca te-ai seta sa interactionezi si altfel de cat esti obisnuita in fata noilor situatii in care este pusa? Poate ca in acest mod vei putea afla si alte lucruri despre tine...

Relaxeaza-te si odihneste-te suficient

Organismul nostru este o masinarie care functioneaza dupa anumite parametri si standarde. Fiecare componenta se poate deteriora, ca atare fii mai prezenta si nu lasa oboseala sa te acapareze total... Ia pauze pana in momentul in care corpul tau o cere si invata sa iti asculti corpul asa cum ar nevoie.

Implica-te mai mult in tot ceea ce faci si imbratiseaza bucuria in forma sa cea mai pura

Cunoaste-te si fii de folos si persoanelor din jurul tau. Ceea ce oferi se va intoarce intr-o alta forma inapoi, inzecit catre tine.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sfaturi sanatate, #planificare eficienta , #sanatate