Topul riscurilor pe timp de vara

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 18:27
2499 citiri
Topul riscurilor pe timp de vara
Foto: Arhiva

Vara este timpul perfect pentru a iesi din casa si pentru a te bucura de vreme. Din nefericire, uneori aceste iesiri implica multe riscuri pentru sanatate. Asigura-te ca esti protejat vara citind despre cele mai mari riscuri din aceasta perioada.

Cancerul de piele. Aceasta forma de cancer este cea mai comuna, peste un milion de oamenii fiind diagnosticati cu aceasta boala in fiecare an, potrivit Longevity About.com.

Cancerul de piele apare la oamenii care isi petrec foarte multi timp la soare sau au fost arsi de razele soarelui sau in cazul persoanelor care au avut in familie un caz de cancer de piele. Persoanele de peste 50 de ani prezinta un risc mai ridicat de a face cancer de piele.

Accidentul vascular cerebral este o afectiune grava, care iti poate pune viata in pericol. Daca observati ca o persoana este confuza, are pulsul ridicat, respira foarte greu sau foarte repede, apelati serviciul de urgenta pentru a evita un eveniment nefericit.

Intoxicatia alimentara Pe timpul verii, toata lumea merge la picnic, iar din cauza ca mancarea poate sta prea mult in soare inainte de a fi preparata se poate face o intoxicatie alimentara. Evita aceste situatii prin pastrarea mancarii in conditii potrivite.

Din cauza razelor soarelui, puteti avea probleme cu ochii. Ai grija ca te protejezi prin purtarea unor ochelari de soare care sa te apere de razele ultraviolete. Ai grija si la alegerea ochelarilor. Cumpara-i doar de la magazinele de specialitate, pentru a te asigura ca esti 100% protejat.

Accidentele rutiere. Foarte multi tineri mor in fiecare an din cauza accidentelor rutiere. Pentru a nu avea astfel de accidente, evita sa bei alcool inainte sa te urci la volan, incearca sa eviti drumurile foarte lungi si condusul pe timp de noapte.

Inecul In fiecare an, peste 3.000 de persoane mor inecate in piscine si alte 650 in accidente de canotaj sau plimbari cu barca. O atentie sporita cand vrei sa faci astfel de activitati te poate ajuta sa eviti accidentele nedorite.

De asemenea, in zilele foare calduroase risti foarte mult sa te dezhidratezi. Ai grija sa ai mereu cu tine o sticla de apa. Foarte mare atentie la cei mici, de foarte multe ori ei nu spun ca le este sete si mai bine ii intrebi tu din cand in cand.

Muscaturile de tantari reprezinta o problema de care nu prea ai cum sa scapi. Pot evita intepaturile tantarilor prin utilizarea bluzelor cu maneca lunga si a pantalonilor lungi, insa de cele mai multe ori nu este foarte confortabil. Cea mai buna solutie este sa folosesti spray contra tantarilor.

Vara aduce cu ea interesul pentru noi relatii, adica mai multe relatii sexuale. Ai foarte mare grija sa faci sex protejat. Inainte sa incepi un flirt pe timpul verii asigura-te ca te vei proteja.

In fiecare an, aproape 10.000 de oameni sunt raniti din cauza focurilor de artificii. Poti sa eviti astfel de accidente prin a lasa un specialist sa se ocupe de focurile de artificii. Daca totusi vrei sa o faci in propria gradina, ai grija sa indepartezi copiii din jurul lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#risc sanatate vara, #vara canicula sanatate, #intoxicatie alimentara dezhidratare , #sanatate