Tratamente naturiste impotriva acneei

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 11:50
14618 citiri
Tratamente naturiste impotriva acneei

Atat adolescentii cat si adultii se confrunta cu o problema destul de neplacuta: acneea. Studiile releva ca aproximativ 6 din 10 tineri cu varsta cuprinsa intre 12-14 ani sufera de acnee, iar aceasta devine o afectiune tot mai jenanta odata ce tinerii incep sa se preocupe de aspectul lor.

Nu de putine ori, in lupta impotriva acneei, sunt preferate tratamentele naturiste. Acestea detin marele avantaj de a se afla la indemana oricui si de a nu provoca reactii adverse iremediabile dupa utilizare.

Drojdia de bere

Drojdia de bere proaspata este foarte eficienta in tratarea acneei. Ce trebuie sa faceti? Nimic mai simplu: trebuie sa mancati o bucatica de drojdie dimineata, pe stomacul gol, apoi inca una inainte de masa de pranz si inca una inainte de cina.

Tratamentul se face vreme de 6 zile (de luni pana sambata, inclusiv), iar apoi duminica se face pauza. De luni se reincepe. Se tine cura timp de 4 saptamani. Se face apoi o luna pauza si se reia cura.

Castravetele

Castravele este extrem de eficient in curatarea fetei si sporeste elasticitatea pielii. Puteti taia felii castravetele si sa le aplicati pe cosuri.

Aceasta leguma are o actiune benefica si ca masca pentru ten. Puteti amesteca castravetele cu laptuca si morcov pentru a va face o masca.

Cicoarea

Si cicoarea ii ajuta pe cei care au probleme cu acneea. Asadar, cafeaua, care nu face bine tenului va fi inlocuita cu infuzie de cicoare.

Puteti pune doua lingurite de planta uscata la o cana de apa clocotita, o lasati 30 de secunde, apoi o strecurati si o beti cu inghitituri mici.

Cicoarea poate fi folosita si in combinatie cu radacina de brusture si iarba de trei-frati-patati.

Fasolea

Decoctul din teci uscate de fasole ajuta la vindecarea acneei. Aveti nevoie de trei linguri de teci uscate maruntite pe care trebuie sa le puneti in 750 de ml de apa. Se fierb 20 de minute, se lasa la racit si se strecoara.

Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile in trei reprize (dimineata, pranz si seara) fara a se indulci.

Pot fi folosite si tecile verzi. Acestea se fierb 30 de minute, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se sterge fata cu solutia obtinuta, apoi se pun comprese folosindu-se un tifon.

Urzica

Preparati o infuzie din 50 g frunze uscate de urzica peste care se toarna un litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara si se spala fata cu solutia obtinuta.

La fel de bun este decoctul. Acesta se obtine din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita. Se fierb 15 minute, se lasa la racit, se strecoara si se spala fata.

Morcovul

Puteti prepara o masca din morcovi dati prin razatoare. Aceasta se tine pe fata 20-30 de minute, dupa care se inlatura cu apa calda.

Dupa aceasta se sterge fata cu infuzie de musetel. Aceasta masca poate combate acneea.

Totusi, in cazul in care tratamentele naturiste nu va ajuta si nu scapati de acnee, este recomandat sa consultati un medic dermatolog.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#tratamente naturiste acnee, #tratamente impotriva acneei, #tineri acnee , #sanatate
Comentarii