Trateaza durerile prin terapii alternative

Vineri, 21 August 2009, ora 09:59
2811 citiri
Trateaza durerile prin terapii alternative
Foto: backpainwatch.com

Terapiile alternative sunt metode de tratament neargumentate pe deplin din punct de vedere stiintific. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, isi arata eficienta.

Terapiile alternative nu sunt nocive organismului. Ele implica tehnici de masaj si meditatie care nu dauneaza starii de sanatate. Eventuala ineficienta este singurul efect advers inregistrat de aceste terapii, informeaza webmd.com.

Acupunctura, biofeedback-ul, masajul chiropractic sau tehnica reiki sunt metode non-invazive de tratare a durerilor. Fie ca este vorba de migrene, dureri de spate sau stomac, toate pot fi tratate prin aceste metode.

Metode eficiente

Meditatia este o practica folosita din cele mai vechi timpuri pentru indepartarea durerilor. Concentrarea energiilor din organism in punctul de intensitate maxima al durerii indeparteaza eficient neplacerile.

Acupunctura trateaza si ea durerile prin stimularea unor zone specifice din organism (puncte de acupunctura). Mai mult, terapeutii chinezi au descoperit ca stimularea anumitor puncte din corp, prin acele de acupunctura, se afla in stransa legatura cu anumite organe interne.

OMS certifica

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut 30 de afectiuni care pot fi tratate prin sedintele de acupunctura.

Acele specifice sunt plasate in apropierea nervilor, iar impulsurile musculare create se transmit sistemului nervos central si astfel se elibereaza endorfina, hormonul fericirii.

Pot fi tratate prin acupunctura migrenele, durerile menstruale, de spate, stomac sau osoase.

Masajul chiropractic este cel mai frecvent tratament non-chirurgical pentru indepartarea durerilor de spate. Eficienta lui consta in stimularea circulatiei sangelui. In acest fel, se elibereaza intreaga tensiune musculara, iar durerile dispar pe loc.

Este realizat numai de catre specialisti, iar eficienta metodei consta in masarea coloanei vertebrale, prin miscari si tehnici speciale.

Tehnica reiki (energia fortei vitale, in japoneza) este o arta straveche de vindecare, care are la baza transferul de energie prin masaj, de la terapeut la pacient.

Practicantii cred ca tehnica stimuleaza capacitatea naturala de vindecare a organismului. Se recomanda pentru indepartarea stresului, tensiunii, migrenelor, dar si a bolilor cronice (artrita sau astmul).

Sedintele de biofeedback au la baza controlul mental al organelor interne. Prin meditatie, pacientul are control deplin inclusiv asupra proceselor involuntare din organism.

Nu are efecte adverse, iar eficienta acestei tehnici s-a demonstrat stiintific de catre specialistii americani.

Terapiile alternative de indepartare a durerii sunt eficiente numai daca sunt realizate de catre persoane specializate, in functie de starea de sanatate si stadiul afectiunii tratate.

Nu au efecte adverse, tocmai de aceea sunt preferate in deterimentul tratamentelor medicamentoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tratament alternativ durere, #durere terapie alternativa , #sanatate