Trateaza rapid si natural arsurile solare

Luni, 04 August 2014, ora 12:10
11879 citiri
Trateaza rapid si natural arsurile solare
Foto: Medisite

Dupa o expunere exagerata la soare, e posibil sa dobanditi o arsura superficiala sau mai severa. Va grabiti sa mergeti la farmacie, pentru a cumpara o lotiune, a carei eficacitate nu o cunoasteti.

De aceea, puteti opta pentru solutii naturale, econome ce trateaza rapid arsurile solare. Medisite va prezinta sapte dintre acestea

Aloe vera. Pielea s-a inrosit, apar dureri, mai ales in contact cu imbracamintea, uneori prea stramta, sau cu cearsafurile. Atunci, folositi aloe vera, un hidratant natural, emolient si anti-inflamator. Se aplica prin masaj usor pulpa de aloe proaspata ori gel din aloe vera pe arsuri intr-un strat subtire. Procedati astfel de trei ori pe zi pana la vindecare completa.

Otet din cidru de mere

Produsul poate calma arsurile. E bine sa-l aveti intotdeauna in casa. Nu uitati sa-l luati in trusa cu care plecati in concediu. Tamponati usor pielea afectata cu otet din cidru de mere pur si repetati operatiunea pana la vindecare.

Cartofi

Sub forma de cataplasma, cartofii trateaza astfel de afectiuni ale pielii. Amestecati un cartof ras cu suc de lamaie si o lingura de ulei virgin de masline. Aplicati pe arsura un strat gros, lasati-l o ora, apoi clatiti cu apa. Repetati metoda la fiecare 12 ore, timp de mai multe zile.

Galbenusuri de ou

In cazul unei arsuri severe se pot forma basici (flictene). Pentru a calma si a scapa de dureri, separati de albusuri doua galbenusuri de ou. Aplicati-le pe arsuri, lasati sa actioneze. Clatiti cu apa usor calduta. Faceti acest lucru de trei ori pe zi, timp de 48 de ore. Este contraindicata spargerea basicilor.

Ulei esential de lavanda

In general, arsura solara se manifesta dupa un interval de expunere la soare ce depaseste opt ore. Uleiul esential de lavanda este un adevarat miracol. Cicatrizeaza si calmeaza durerile. In caz de arsura usoara, se aplica 2-3 picaturi, la fiecare sfert de ora dupa aparitia arsurii, apoi operatia se repeta de 4 -5 ori pe intreaga perioada a zilei.

Daca arsurile sunt severe, e nevoie de o compresa cu urmatorul amestec: 10 ml hidrolat de musetel, 10 ml hidrolat de menta, 10 ml hidrolat de lavanda si 10 ml hidrolat de trandafiri. Aplicati compresa la fiecare sfert de ora pana la vindecare.

Bea vin ca sa te protejezi de arsurile solare

Solutii homeopate

Cand pielea este rosie si dureroasa se pot lua trei granule de Belladonna CH9 de trei ori pe zi. Daca apar basici sau atunci cand pielea se cojeste, folositi trei granule de Cantharis CH9 tot de trei ori pe zi.

Flori de sunatoare

Uleiul din flori de sunatoare este calmant, cicatrizant si antiseptic. Timp de 15 zile puneti la soare 500 grame de flori de sunatoare in ulei de masline. Presati si strecurati, apoi aplicati-l pe arsuri de 3-4 ori pe zi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#arsuri solare remedii naturale, #sfaturi tratament arsuri, #produse naturiste arsuri solare , #sanatate