Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Uituc? Tine dieta si fa exercitii pentru memorie

Vineri, 14 August 2009, ora 15:30
6684 citiri
Uituc? Tine dieta si fa exercitii pentru memorie
Foto: universalclass.com

Uiti de la mana pana la gura, iar agenda este inutila pentru ca uiti sa o consulti si pe ea pentru indeplinirea sarcinilor zilnice de lucru? Poate ca este timpul sa urmezi un tratament natural pentru imbunatatirea memoriei.

Cu cat este mai des utilizata, cu atat mai mult va fi imbunatatita. Tocmai de aceea, uita de tratamentele medicamentoase pentru imbunatatirea memoriei, care pot fi daunatoare prin continutul lor chimic, si opteaza pentru o dieta si cateva exercitii pentru imbunatatirea memoriei, informeaza helium.com.

Complexul de vitamine B face minuni pentru memoria ta. Acidul folic are acelasi efect, iar vitamina C te revitalizeaza si iti vei duce la bun sfarsit sarcinile zilnice de lucru.

Toate vitaminele si mineralele benefice pentru imbunatatirea memoriei le vei prelua din fructe si legume. Pepenele galben, capsunele, citricele, pastaile, spanacul si salata nu vor lipsi din frigiderul uitucilor.

Cartofii, rosiile dar si ficatul fiert vor face parte din dieta ta zilnica. Complexul omega 3 este asociat imbunatatirii abilitatilor cognitive, deci nu uita sa consumi mult peste.

Exercitii pentru memorie

Studiile specialistilor au aratat ca exercitiile de memorie combat eficient dementa si alte afectiuni ale functilor cognitive.

Oxigenarea cerebrala corespunzatoare este cheia sanatatii mentale, iar specialistii recomanda, pe langa exercitii, plimbarile dese in aer liber si iesirile in parc.

Jocurile de memorie, de tip sudoku sau scrabble sunt ideale pentru imbunatatirea memoriei. Invatarea unei limbi straine este de asemenea o metoda eficienta pentru exersarea memoriei de lucru.

Lecturile filozofice sau de cultura generala sunt cele mai bune exercitii pentru memorie.

Incearca sa inveti cate ceva nou in fiecare zi. Fie ca este vorba de un cuvant intr-o limba straina, o poezie sau un cantec, memoria va fi in permanenta solicitata.

Specialistii recomanda evitarea rutinei. Alegerea de rute diferite in drumul spre serviciu, imbracarea cu ochii inchisi, spalarea cu mana stanga pe dinti sunt activitati aparent minore, dar ele solicita functiile cognitive.

Regularitatea acestor actiuni simple imbunatateste considerabil memoria, iar faima ta de uituc va disparea dupa doar cateva saptamani. Vei avea o memorie de invidiat, vei fi mai eficient si intr-o forma de zile mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#exercitii memorie, #dieta memorie, #imbunatatirea memoriei , #sanatate