Ulei esential de eucalipt si spui adio nasului infundat

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 08:44
30979 citiri
Ulei esential de eucalipt si spui adio nasului infundat
Foto: littlegreenblog.com

Inca de la primul vant puternic nasul tau s-a infundat, iar durerile de cap nu iti dau pace. Sezonul rece si-a facut simtita prezenta si te vezi nevoit sa iei masurile cele mai bune care se impun pentru evitarea racelilor puternice.

Tratamentele naturiste sunt o buna solutie penru tratarea primelor simptome ale racelii. Eucaliptul face minuni pentru nasul tau infundat si vei spune adio racelii puternice pe care nu o poti evita in nici un an, informeaza about.com.

In medicina alternativa, baile fierbinti sau inhalarile cu eucalipt sunt cele mai indicate tehnici pentru eliberarea cailor nazale. Tratamentul poate fi urmat si de patru ori pe zi, pentru o actiune rapida.

Cumpara un flacon de ulei esential de eucalipt, dupa care il poti adauga in apa fierbinte. Acopera capul cu un prosop si ramai deasupra amestecului cateva minute, pana cand nasul se desfunda complet.

Repeta procedeul de fiecare data cand simti ca nu poti inspira corespunzator, fara sa depasesti patru sedinte de inhalari. Eucaliptul are actiune antiinflamatoare, antibacteriana, tonica si astringenta.

Mirosul de camfor si efectul astringent, racoritor si tonic te vor revigora dupa doar doua zile. Decongestioneaza rapid caile respiratorii si fluidizeaza secretiile.

Mai mult, poate fi remediul naturist perfect pentru infectiile aparute pe fondul racelii (herpes, rani, ulceratii), dar dezinfecteaza si camera in care dormi, pentru ca reaceala sa nu se transmita si persoanelor apropiate.

Inhalarile cu eucalipt nu sunt recomandate copiilor, femeilor insarcinate sau persoanelor cardiace. Cele mai frecvente efecte adverse sunt migrenele, ameteala si oboseala cronica.

Daca optezi pentru compresele cu ulei esential de eucalipt pentru indepartarea febrei, nu uita sa il combini cu o cantitate mare de apa pentru ca actiunea lui puternica poate provoca iritatii.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#eucalipt raceala, #eucalipt tratament naturist, #eucalipt nas infundat , #sanatate