Un infarct din trei se datoreaza mancarii fast-food

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 19:45
2051 citiri
Un infarct din trei se datoreaza mancarii fast-food

O treime din cazurile de infarct, inregistrate la nivel mondial, au drept cauza alimentatia bazata pe fast-food. Bogata in grasimi, sare si carne, aceasta alimentatie este daunatoare organismului.

Cercetatorii Universitatii din Canada au realizat un studiu pentru a vedea cat sunt de nocive aceste alimente pentru organism, informeaza AFP.

Peste 16.000 de persoane, din 52 de tari, au participat la studiu si au raspuns unui chestionar legat de preferintele lor culinare.

Rezultatele au aratat ca persoanele care opteaza pentru o masa rapida, in regim de fast-food, sunt cu 35% mai predispuse aparitiei unui infarct decat cei care ocolesc grasimile si alimentele sarate.

Persoanele care opteaza pentru un regim alimentar bazat pe fructe, legume crude si carne alba sau saraca in grasimi prezinta riscuri mult mai mici, cu 30%, de a avea o criza cardiaca.

Studiile realizate anterior au aratat ca un meniu al unui restaurant fast-food este la fel de sarat precum apa de mare.

De asemenea, multi specialisti au apreciat ca aceste produse nu sunt proaspete, fiind congelate si chiar deshidratate, iar modul de preparare nu este unul igienic.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#fast food, #sanatate, #infarct, #daunator , #sanatate