Un job solicitant te poate apara de Alzheimer

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 11:36
1762 citiri
Un job solicitant te poate apara de Alzheimer

Mersul la facultate si o slujba solicitanta din punct de vedere intelectual pot sa reduca riscurile aparitiei bolii Alzheimer.

Cercetatorii au descoperit ca deteriorarea tesuturilor cervicale, care duc la pierderi de memorie, este mult mai rapida in cazul celor cu o activitate intelectuala mai scazuta, scrie BBC.

Ei spun ca o activitate intelectuala stimulanta poate sa ajute creierul sa combata o astfel de boala. Aceasta cercetare a fost publicata in revista "Neurologie".

Exista studii care au relevat, bazandu-se pe varsta si simptome, ca activitatea mentala poate impiedica aparitia acestei boli, sunt putine cele care s-au oprit asupra consecintelor directe asupra creierului a acestei boli.

In realizarea studiului au fost implicate 242 de persoane varstnice, 72 cu simptome ale bolii Alzheimer, iar 144 de persoane fara aceste semne. Dupa 14 luni, 21 din cei 72 de batrani din prima categorie au fost diagnosticati cu Alzheimer.

Doctorul Valentina Garibotta, care a condus cercetarea a spus: "Creierul poate sa compenseze distrugerile cauzate si este capabil sa functioneze in ciuda lor. Exista doua posibilitati: creierul poate fi facut mai puternic printr-o activitate intelectuala intensa sau existenta factorilor genetici care pot asigura o functionare buna a creierului in fata bolii."

"Pana acum cercetarile au sugerat ca oamenii cu "rezerve cognitive" fac fata mai bine Alzheimer-ului, insa nu s-au gasit si dovezi psihice", a declarat purtatorul de cuvant al Societatii Alzheimer.

C D

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#Alzheimer, #creier, #job, #intelectual, #cercetare , #sanatate