Unghiile false te lasa fara unghii adevarate

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 11:23
14626 citiri
Unghiile false te lasa fara unghii adevarate

Persoanele care fac abuz de cosmetizarea unghiilor prin aplicarea unora false risca sa aiba probleme cu trecerea timpului, deoarece atat gelul cat si acrilul utilizat sunt daunatoare unghiei naturale, distrugand celulele de cheratina.

"Fie ca este vorba de acril, fie ca este vorba de gel, ambele substante distrug cimentul intercelular care leaga intre ele cheratinocitele, celulele unghiei. O alta problema a unghiei false este aceea ca distruge zona vie de unde se hraneste unghia naturala, mai exact acea parte de unghie care este sub cuticule", spune prof. dr. Anca Zbranca, citata de Gandul.

Desi substantele respective nu permit unghiei sa respire, aceasta nu are de suferit, deoarece unghia este ca si firul de par, iar singurul loc de unde isi extrage substantele hranitoare sunt de la radacina.

In schimb, dermatologii atrag atentia ca persoanele care fac abuz de aceasta cosmetizare se pot trezi cu unghii foarte subtiri, care se exfoliaza si a caror culoare este una galbuie.

Pentru refacerea stratului distrus, femeile trebuie sa recurga la tratamente care pot dura luni intregi, in functie de perioada in care au avut unghii false. "Din pacate, odata distrusa substanta care asigura coeziunea dintre celulele de cheratina, pacientele trebuie sa apeleze la tratamente bazate pe lacuri sau lipiciuri, care acopera unghia distrusa. Acestea nu refac stratul distrus, ci doar ne ajuta sa nu ne agatam unghiile, care sunt bineinteles exfoliate", subliniaza prof. Zbranca.

Specialistul mai precizeaza ca unghia naturala isi revine abia dupa trei luni, timp in care persoana in cauza ar trebui sa consume medicamente, care stimuleaza o crestere mai rapida a unei unghii sanatoase.

Acrilul traumatizeaza mai putin unghia naturala

Acrilul sau portelanul traumatizeaza mai putin unghia naturala, deoarece aceasta substanta este mult mai rezistenta si permite o fixare mai de durata. Gelul, pe de alta parte, este foarte fragil si plesneste la fiecare soc mecanic. Indepartarea gelului se face prin pilire, lucru care accentueaza deteriorarea unghiei.

Indepartarea acrilului se face cu ajutorul unei substante speciale, a carei concentratie de acetona este foarte ridicata, lucru care duce la absorbirea apei din unghie.

Dermatologii atrag atentia ca atat oja cat si produsele de curatare a substantelor de pe unghii duc la distrugerea acestora, iar acestia recomanda ca cel putin o luna din an unghia sa nu fie acoperita cu nici un fel de substanta

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#unghii false, #subtiere unghii, #gel acril unghii , #sanatate