Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Unt versus margarina

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 08:34
4792 citiri
Unt versus margarina
Foto: liketocook.com

Untul este un aliment sanatos, bogat in grasimi (in proportie de 80%), substante uscate provenite din lapte si apa. Valoarea lui nutritiva este foarte ridicata, iar dintre toate alimentele care contin grasimi animale, untul se digera cel mai repede.

Margarina este de fapt un extract de grasime vegetala, cu adaos de vitamine, coloranti, conservanti si aromatizati. Atat untul cat si margarina se consuma cu preponderenta la micul dejun, iar mayoclinic.com arata care sunt efectele consumului lor regulat asupra sanatatii noastre.

Procesul de obtinere al margarinei favorizeaza continutul de grasimi nesanatoase, cu influente majore asupra valorii colesterolului si implicit a sanatatii inimii. Atunci cand alegi un tip de margarina, asigura-te ca ea nu contine mai mult de doua grame de grasimi, pentru ca organismul sa le poata transforma usor in energie.

Mai mult, obtinerea produsului se face la temperaturi ridicate, la care continutul de vitamnia E este distrus. Agentii de intarire folositi contin nichel (care in exces poate provoca afectiuni renale si pulmonare), dar si cadmiu, unul dintre cele mai toxice metale grele.

Untul insa se obtine prin fermentarea smantanii pasteurizate, iar grasimile continute se asimileaza mai usor de catre organism. Este bogat in iod, necesar pentru functionarea normala a glandei tiroide, dar si in acizi grasi care protejeaza organismul de riscul aparitiei cancerului.

Specialistii recomanda evitarea produselor bogate in grasimi nesanatoase. Tocmai de aceea, fie ca preferi untul sau margarina, asigura-te asupra continutului de grasimi, astfel incat acizii grasi sa nu dauneze sanatatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#unt margarina sanatate, #unt margarina toxine, #unt margarina grasimi , #sanatate
Comentarii
Poza mcquin
mcquin
rank 5
Se unge cu unt mai bine decat cu margarina,aluneca mai bine.