Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Urechi infundate? Ponturi utile

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 08:54
233864 citiri
Urechi infundate? Ponturi utile
Foto: steadyhealth.com

Cand urci pe munte sau te afli intr-o zona cu presiune atmosferica ridicata, urechile sunt primele care reactioneaza. Ele se infunda, insa poti rezolva aceasta problema foarte simplu. Fie asezi mana la nas si prin presiune in zona urechilor te eliberezi de probleme, fie mesteci guma sau pur si simplu casti de cateva ori.

Exista cazuri in care nu este atat de usor sa desfunzi urechile, iar disconfortul resimtit este foarte mare. In avion sau in masina, la mari inaltimi ori chiar in lift uneori, infundarea urechilor nu mai este o problema trecatoare si pot aparea chiar dureri prin incercarile repetate de a remedia problema, informeaza steadyhealth.com.

Exista cazuri in care urechile infundate sunt un simptom al infectiilor, racelilor sau alergiilor, iar in acest caz trebuie sa va prezentati la medic. Se mai intampla ca dupa o repriza de inot urechea sa fie infundata. Aceasta problema dispare de la sine in maximum cateva ore.

Poti inclina capul pe partea urechii infundate pentru a favoriza eliberarea cailor urechii medii. O alta metoda rapida si utila este aceea a aburului. Aseaza urechea cu probleme deasupra unui ibric in care a fiert ceaiul si poti scapa de probleme rapid.

Ceara de ureche poate fi uneori cauza infundarii ei. Poti scapa de neplaceri prin folosirea de solutie salina (apa cu multa sare) in urechea afectata, pentru 15 minute, iar rolul ei este de a dizolva ceara excesiva. Specialistii avertizeaza asupra riscului folosirii betisoarelor de ureche, complet nocive.

Poti folosi uleiul esential de menta pentru desfundarea nasului si vei vedea ca imediat vor fi desfundate si urechile. Aceste remedii sunt utile si in cazul in care urechile infundate sunt cauzate de alergii.

Daca nici unul dintre aceste remedii nu te scapa de neplaceri, medicul este cea mai buna alegere. Mai mult, poti afla exact cauza si poti preintampina eventuale probleme ulterioare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ureche infundata, #ureche infundata remedii, #ureche infundata cauze , #sanatate