Ziare.com

Vaccinul contra cancerului de prostata, testat pe oameni

de Valentin Dimitriu
Vineri, 05 Februarie 2010, ora 12:39

   

Vaccinul contra cancerului de prostata, testat pe oameni
Un vaccin impotriva cancerului de prostata a fost realizat cu succes de cercetatorii irlandezi si va intra in faza testelor clinice.

Cercetatorii de la Colegiul Universitar din Cork (UCC), Irlanda, au pus la punct un vaccin ADN care activeaza sistemul imunitar impotriva celulelor canceroase, eficient in cazul cancerelor de prostata, scrie The Irish Times.

"Pana acum, am dezvoltat cu succes vaccinuri specifice contra cancerului de prostata, am optimizat dozele, programul de tratament si metoda de administare, in stadiul testelor preclinice", spune doctorul Mark Tangney, conducatorul echipei de cercetare.

Pestele si rosiile incetinesc evolutia cancerului de prostata

Rezultatele bune inregistrate in primele faze de testare i-au determiat pe oamenii de stiinta sa treaca testarea clinica a acestui vaccin, ce ar putea salva mii de pacienti bolnavi de cancer de prostata.

Vaccinul ar urma sa fie folosit in paralel cu tratamentele existente, acesta dovedindu-si utilitatea in special dupa ce tumorile au fost operate, distrugand celulele canceroase care au migrat in alte parti ale corpului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1921 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor