Viata sanatoasa: Pepenele rosu

Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 19:10
9231 citiri
Viata sanatoasa: Pepenele rosu

Daca mergem pe firul istoriei, vom afla ca pepenele rosu este primul fruct cultivat vreodata in Egiptul antic, unde locuitorii satelor il ofereau cu darnicie calatorilor deshidratati, ca sa le potoleasca setea.

Ca se numeste harbuz - in Moldova - sau lubenita - in partea de sud a tarii -, din iulie de cand incepe sa se coaca, si pana in noiembrie, pepenele rosu poate fi gasit in piete, magazine sau in gramezi uriase pe marginea drumurilor asteptandu-si rabdator cumparatorii.

In stare proaspata, contine o mare cantitate de licopen - un colorant rosu, substanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, uterin, intestinal. Aceasta substanta care intra in compozitia pepenelui rosu face ca incidenta infarctului miocardic sa scada cu 20-50% la persoanele care consuma frecvent struguri, rosii si pepene rosu.

Excelent pentru bolile de rinichi si cele ale aparatului urinar

Pepenele contine vitaminele A, B6 si C, potasiu si apa si zaharuri intre 93-95%, ceea ce-l recomanda tuturor grupelor de varsta, dar si in tratamentul bolilor de rinichi si ale aparatului urinar.

Bolnavilor de rinichi li se recomanda sa faca vara sau toamna cate o cura de pepene rosu de macar zece zile pe luna.

Pepenele rosu mai trateaza reumatismul - o cura de 10, 12 zile favorizeaza eliminarea apei excessive din organism si a toxinelor; constipatia - dimineata sunt recomandate doua felii de pepene rosu; acneea - pepenele rosu elimina toxinele din organism; obezitatea - dieta cu pepene rosu ajuta la eliminarea kg in plus.

Pepenele rosu nu ingrasa, valoarea sa nutritionala este aproape nula, de aceea este indicat si in curele de slabire. Cei care vor sa slabeasca pot consuma fara probleme, pana la doua kg de pepene pe zi.

Bun pentru potenta

Cercetatorii de la Texas A@M's Fruit and Vegetables Improvement Center au o veste buna pentru barbatii cu probleme de potenta. Acestia au descoperit ca pepenele verde contine citrulina, o substanta care relaxeaza vasele sanguine si creste libidoul, iar fata de Viagra are efecte benefice asupra circulatiei inimii.

Pepenele verde nu este indicat persoanelor cu insuficienta renala din cauza excesului de lichid din organism.

Toamna, gospodinele de pe la noi aleg pepenii cei mai mici si-i pun la murat pentru iarna. Iese o muratura placuta la gust, dulce, aromata si puternic acidudulata.

Sa avem sanatate!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#pepene rosu sanatate, #pepene rosu reumatism, #pepene rosu rinichi, #pepene rosu cura slabire, #pepene rosu potenta, #pepene rosu licopen , #sanatate