Virusul tuberculozei, rezistent la antibiotice

Duminica, 24 Martie 2013, ora 22:59
4791 citiri
Virusul tuberculozei, rezistent la antibiotice
Foto: news-medical.net

Virusul tuberculozei devine rezistent in fata antibioticelor care au reusit sa salveze numeroase vieti umane.

Chiar daca medicina moderna a gasit solutia miscorarii ratei mortalitatii din aceasta cauza, un nou virus ameninta sa ia mai multe vieti.

Atat continentul american, cat si cel european au de suferit. Conform inquisitr.com, autoritatile medicale nu au reusit sa reduca la jumatate rata mortalitatii din cauza tubeculozei, asa cum au dorit.

Specialistii inca analizeaza informatiile privitoare la anul 2012, insa cele din 2011 nu sunt prea bune. In 2011, 9 milioane de oameni au murit din cauza tuberculozei, 1,4 milioane murind din aceasta cauza. Doar 60.000 din cei 300.000 de oameni care au fost diagnosticati cu o tuberculoza rezistenta la multe medicamente (denumita MDR-TB) au primit tratament impotriva acestei afectiuni temute.

Virusul care nu poate fi atacat cu medicamente

Totusi, Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma prin reprezentantii ei ca rata mortalitatii din cauza tuberculozei a scazut cu 40% din 1990 pana acum. In lumea intreaga exista acum 630.000 de cazuri de tuberculoza MDR-TB.

In plus, in ultimii opt ani a aparut un nou virus al tuberculozei care nu poate fi atacat cu niciun medicament cunoscut, acesta fiind denumit tipul XDR. XDR a fost diagnosticat pana acum in 84 de tari, posibilitatea ca acesta sa afecteze intreaga lume fiind reala.

Omenirea se lupta de mult timp cu tuberculoza. De-a lungul timpului, lupta impotriva acestei afectiuni parea castigata, insa au aparut apoi tulpini ale virusurilor rezistente la antibiotice.

Acestea au inceput sa puna tot mai multe probleme specialistilor in domeniu. Atunci cand bacilul tuberculozei a fost descoperit, in 1982, afectiunea omora unul din sapte oameni.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#moarte tuberculoza virus, #medicamente mdr tb xdr, #afectiuni boli tratament antibiotice , #sanatate