Vitaminele necesare pentru a scapa de acnee

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 20:10
15962 citiri
Vitaminele necesare pentru a scapa de acnee
Foto: Buzzle

Acneea este cea mai comuna problema a pielii, insa vestea buna este ca poate fi vindecata prin asimilarea de vitamine si minerale potrivite. Daca te confrunti cu astfel de probleme, afla in continuare ce vitamine trebuie sa asimilezi pentru a scapa de acnee.

Cel putin teoretic, cu totii stim cat de importante sunt vitaminele pentru sanatatea noastra si ca acestea joaca un rol important in aproape toate functiile corpului, insa mai putin cunoscut este faptul ca vitaminele si acneea au o relatie strans legata.

Vitaminele legate direct de aparatia si vindecarea acneei sunt vitamina A, B, C si E, aminteste Buzzle. Deficitul de vitamina A poate provoca aparitia acneei, pentru ca aceasta este o vitamina antioxidant si elimina toxinele din organism, responsabile cu aparitia problemei respective. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, consuma cat mai multe legume cu frunze verzi, alimente bogate in beta caroten, deoarece accelereaza absorbtia vitaminei A.

De asemenea, uleiul de peste, produsele lactate, caisele si spanacul sunt surse de vitamina A. Ai grija sa nu depasesti doza zilnica recomandata, deoarece poti avea alte probleme de sanatate.

Vitaminele B1, B1, B2 si B7 sunt si ele legate de aparitia acneei. Vitamina B1, ca si vitamina A, elimina toxinele din organism, in timp ce vitamina B3 promoveaza o piele sanatoasa si imbunatateste circulatia.

Sfaturi care te ajuta in lupta contra acneei

Vitamina C imbunatateste sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor mici. Efectele sale antibacteriene sunt bune pentru ingrijirea generala a pielii. Poti asimila vitamina C din rosii, citrice, ardei gras sau coacaze si nu numai.

Sa nu uitam de vitamina E, care se ocupa de ranile lasate in urma de acnee. Vitamina E repara tesuturile deteriorate, asa ca este excelenta pentru procesul de vindecare.

Totul este sa consumi fructele si legumele potrivite, nu trebuie sa iei suplimente pentru a asimila aceste vitamine. In afara de vitaminele mentionate mai sus, poti asimila zinc, crom si omega 3 pentru a lupta cu acneea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vitamine acnee, #vitamina vindecare acnee , #sanatate