Vitaminele, scutul nostru impotriva bolilor

Vineri, 22 August 2008, ora 15:06
3093 citiri
Vitaminele, scutul nostru impotriva bolilor

Intr-o lume perfecta, o cutie de vitamine ar fi de ajuns pentru necesitatile unei familii intregi. Insa realitatea este alta!

Fiecare dintre noi, copii, adolescenti, barbati, femei, bunici, avem nevoie de un program diferit de alimentatie care sa intruneasca toate vitaminele de care avem nevoie.

Adolescentii au nevoie de calciu

Copiii intre 13 si 19 ani, adolescentii, au nevoie la aceasta varsta de calciu ca-si fortifice sistemul osos. Insa, potrivit expertilor, copiii consuma mult mai putin 1.3000 de grame de calciu, doza zilnica necesara pentru o dezvoltare armonioasa.

Mancare sau alimente? Expertii spun mancare. Calciul din lapte, branza, iaurt si legume negre ajuta mult mai mult masa osoasa decat o pastila. Cum nu toti copiii se dau in vant dupa lapte sau dupa legume, este bine ca parintii sa "piteasca" prin frigider iaurt cu fructe, desert ceruia copiii ii rezista greu.

Oamenii maturi au nevoie de vitamina D

Daca expertii recomanda copiilor sa consume lactate, adultii sunt sfatuiti sa manance cat mai mai multe alimente bogate in vitamina D.

Studiu dupa studiu arata ca vitamina D reduce cu 50% riscul imbolnavirii de cancer. Cu toate astea, 74% dintre americani se feresc de vitamina D ca de foc!

In cazul adultilor, doctorii recomanda suplimentele si nu mancarea pentru ca este destul de greu ca o persoana adulta sa inmagazinese, intr-o zi, 1.000 de grame de vitamina D din alimente, mai ales ca pentru asta trebuie sa se expuna la soare (pielea elimina vitamina D sub efectul luminii solare).

Persoanele trecute de prima batranete au nevoie de vitamina B 12

Perssoanele trecute de prima tinerete au nevoie de vitamina B 12, care creste imunitatea organismului si ajuta memoria.

In cazul varstnicilor, medicii recomanda atat alimente bogate in vitamina B12, cat si suplimente, avand in vedere ca vitamina B12 sintetica din suplimente este mai usor de absorbit. Doza zilnica recomandata este de 2/4 mcg de B12.

3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
4 aditivi alimentari care duc la apariția cancerului
4 aditivi alimentari care duc la apariția cancerului
Aditivii alimentari ne înconjoară peste tot. Sunt în aproape toate produsele alimentare pe care le cumpăram din supermarketuri. Semipreparatele obținute industrial și ambalate prin diverse...
#alimente, #vitamine, #calciu, #mancare, #supliment, #pastila , #sanatate