Zece trucuri sa ne pastram tineretea

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 10:23
11850 citiri
Zece trucuri sa ne pastram tineretea

Traiam in conditii de stres, mancam ce apucam, fumam prea mult si ne hranim cu cafea, dormim cand putem si totusi vrem sa ramanem frumosi si tineri. O solutie ar fi chirurgia plastica, insa de ce sa nu ramanem tineri prin metode naturale si nu artificiale?

Asa cum stim cu totii, de vina pentru viitoarele probleme de sanatate si aspect este stilul de viata. Ca sa prevenim imbatranirea inainte de vreme, este bine sa corectam acele comportamente care dauneaza sanatatii, scrie Evenimentul Zilei in pagina electronica.

Niciodata nu este prea tarziu sa renuntati la fumat, sa va apucati de sport si sa mai pierdeti din greutate, afirma specialistii citati de publicatia "Prevention".

Stresul slabeste imunitatea , creste riscul unui atac de cord si al unei depresii. Mai mult, stresul este principalul factor al imbatranirii.

""Primul pas este sa va dati seama ca sunteti stresat si sa observati semnele stresului: transpirati, vi se accelereaza bataile inimii" , sugereaza medicul Elissa Epel, profesor de psihiatrie la Universitatea din California, San Francisco (SUA).

Stresul poate fi combatut cu ajutorul plimbarilor lungi si al exercitiilor de respiratie, insa, pe termen lung, trebuie sa adoptati masuri care va fac viata mai putin stresanta.

Desi toti medicii spun ca un pahar de vin este numai bun pentru o sanatate buna, alcoolul in cantitati mari pune viata in pericol. In loc sa aveti parte de relaxare, asa cum probabil credeti, veti avea probleme atat cu ficatul, gatul, pieptul, cat si cu alte organe.

Un alt factor ce accelereaza ritmul imbatranirii este sedentarismul. Sportul nu numai ca relaxeaza, spun medicii, ci mentine si corpul in forma.

"Parcati mai departe de serviciu, plimbati-va prin parc, urcati pe scari", sugereaza profesorul de geriatrie William Evans.

Dupa ce ati facut acesti primi pasi, mergeti la o sala de sport. Testati-va inainte rezistenta la efort. Pe langa faptul ca va prelungeste viata, miscarea va ajuta sa pierdeti in greutate, reduce stresul si va pazeste de boala Alzheimer. Jumatate de ora de sport pe zi va ajuta in lupta cu anii care trec.

Pe la 20 de ani, grasimile saturate nu sunt o problema, insa odata cu inaintarea in varsta aceste grasimi "rele" se depun pe vasele de sange. Ele maresc valorile colesterolului si va predispun la bolile cardiace.

Pentru a evita grasimile saturate este indicata o dieta mediteraneeana. In plus, mancarurile gatite cu uleiuri de masline sau cu canola sunt mult mai sanatoase. Acestea au componente care duc la scaderea colesterolului.

"Chiar daca nu pierdeti neaparat in greutate mancand dupa dieta mediteraneeana, veti fi cu siguranta mult mai sanatosi", sugereaza profesorul William Evans.

Daca fumati si totusi vreti sa fiti sanatos, atunci este cazul sa renuntati la tigari. In ciuda faptului ca efectele fumatului sunt arhicunoscute, jumatate dintre romani fumeaza. Potrivit studiilor, fumatul creste riscul aparitiei tuturor tipurilor de cancer si grabeste formarea ridurilor. Ca sa va lasati mai usor de fumat, incercati sa folositi tratamente si substituenti de nicotina, insa doar la sfatul medicului.

Si aerul poluat accelereaza procesul de imbatranire, mai ales in orasele mari, unde poluarea este extrem de periculoasa.Alergati mai degraba in parc decat pe strazi, de preferat dimineata, cand aerul este mai curat, si nu va cumparati locuinte situate aproape de marile intersectii.

Soarele nu numai ca imbatraneste pielea, dar creste si creste riscul cancerului de piele. Este indicat sa folositi creme protectoare, iar in sezonul de vara, cand va expuneti, profitati de soare la orele diminetii

Si lipsa de somn este daunatoarea unui organism care se vrea tanar, mai ales ca in timo apar probleme de memorie, iar valorile tensiunii arteriale crsc.Scoateti din camera televizorul si calculatorul si amenajat iva dormitorul in asa fel incat sa va asigurati un somn bun. Faceti curatenie generala, puneti jaluzele si cumparati-va un pat bun.

Asa cum spun femeile fatale de la Hollywood, niciodata nu este prea slab. Insa fara a exagera, nici grasimea nu este sanatoasa pentru organism. Cu ajutorul nutritionistului, alegeti o dieta care sa se potriveasca stilului vostru de viata. Kilogramele in plus cresc riscul de diabet, boli cardiace si cancer.

Pentru a va potoli pofta de dulce, intoarceti-va la fructe. Consumati mai putin prajituri si alte produse imbibate cu zahar.

Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Poate părea o corvoadă doar când stai să te gândești cum să faci curățenia, dar, în realitate, odată ce ai intrat în priză și începi să faci ordine în casă pentru a sărbători...
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn?...
#zahar, #tutun, #tigari, #somn, #sanatate, #tinerete , #sanatate