Ciocolata previne nasterea prematura

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 17:12
2076 citiri
Ciocolata previne nasterea prematura

Gravidele care obisnuiesc sa consume ciocolata, dar isi fac apoi procese de constiinta, au acum scuza perfecta de a continua obiceiul de a gusta zilnic macar cate un patratel de ciocolata. Oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta previne nasterea prematura.

Practic, ciocolata reduce riscul ca tensiunea sa creasca, iar transferul de oxigen si nutrienti catre fat sa se faca in mod corespunzator, simptome asociate cu preeclampsia, cauza comuna a nasterilor premature, relateaza Daily Mail.

Preeclampsia se poate manifesta, pe langa prin tensiunea marita, prin convulsii, cheaguri de sange si probleme cu rinichii.

Cercetatorii americani, de la Universitatea Yale, au descoperit ca femeile care consuma mai multa ciocolata in timpul sarcinii, inclusiv ciocolata calda, au mai putine sanse sa aiba complicatii cu sarcina, fapt ce a reiesit din monitorizarea a 2.500 de femei si a obiceiurilor lor alimentare.

Conform jurnalului Annals of Epidemiology, teobromina, o substanta care se gaseste in cacao, tine tensiunea la cote normale, ajutand vasele de sange sa se dilate. Din studiu reiese ca ciocolata, consumata de trei ori pe saptamana, scade riscul de preeclampsie si de nastere prematura din aceasta cauza la jumatate.

Mai ales in prima saptamana se recomanda ca ciocolata sa fie consumata regulat.

Anul trecut, cercetatorii suedezi au aratat ca supravietuitorii unui atac de cord care mananca ciocolata macar de doua ori pe saptamana isi diminueaza riscul de a muri de boli de inima cu 70%. Alte studii au aratat ca o substanta care se gaseste in cacao face ca tumorile sa evolueze mai incet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciocolata sarcina, #ciocolata nastere prematura, #ciocolata preeclampsie, #ciocolata sanatate, #ciocolata gravide , #sarcina