Ziare.com

Durata sarcinii depinde de structura placentei

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 11:39

   

Durata sarcinii depinde de structura placentei
Durata de noua luni a sarcinii la om este influentata in mod direct de structura placentei, au demonstrat specialistii.

Cercetatorii au dovedit faptul ca bebelusii se dezvolta mai repede in pantecele unor mamifere, in comparatie cu altele. Acest lucru este influentat de structura placentei si de modul in care aceasta leaga copilul de mama. Cu cat conexiunea este mai puternica, cu atat copilul se dezvolta mai rapid, iar durata sarcinii va fi mai scurta, informeaza HealthDay.

Placeta umana, cea care ofera copilului substantele nutritive necesare pentru a evolua, nu are o structura la fel de complexa ca cea a unora dintre animale. De aceea, durata sarcinii este diferita la om si animale.

In urma studiului s-a demonstrat ca viteza de dezvoltare a bebelusului este determinata de gradul in care sunt interconectate tesuturile mamei cu cele ale copilului. La om, structura placentei este relativ simpla, iar conexiunile intre tesuturile mamei si ale copilului sunt relativ limitate.

La leopard, de exemplu, aceasta are o forma complexa si are o arie mult mai larga pentru schimbul de nutrienti. De aceea, perioada de gestatie in cazul acestor animale este mult mai scurta decat la oameni.

Adina Ciotinga

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor