Sfaturi pentru sanatatea si frumusetea mamelor

Luni, 27 Iulie 2009, ora 23:18
1725 citiri
Sfaturi pentru sanatatea si frumusetea mamelor
Foto: wdb

Atunci cand devine mame, viata unei femeilor se schimba total. Daca inainte erau ocupate, acum vor deveni super ocupate, avand sute de sarcini prin casa care le ocupa tot timpul si le consuma toata energia.

Din cauza programului foarte aglomerat, multe mame nu mai gasesc timp pentru a avea grija de sanatatea si corpul lor, potrivit Buzzle. De multe ori ti se intampla sa vedeti mame care par mult mai in varsta decat sunt, din cauza ca sunt neraranjate si nemachiate.

Acest lucru nu ar trebui sa se intample. O mama este femeie si orice femeie vrea, simte nevoia si trebuie sa fie frumoasa. Chiar daca esti mama trebuie sa ai grija si de corpul tau, altfel vei regreta.

Trebuie sa ai grija de corpul tau atat pentru tine, cat si pentru familia ta. Asa ca fa tot posibilul si gaseste putin timp pentru sanatatea si frumusetea ta.

Cateva reguli simple si ritualuri te vor ajuta sa iti menti frumusetea si sanatatea.

In primul rand trebuie sa depui o atentie marita mancarii. Incearca sa consumi alimente cat mai sanatoase. Fa-ti timp si mananca cat mai sanatos de trei ori pe zi. De obicei, mamele sar peste micul dejun si peste pranz avand tendinta de a manca haotic. Sa gusti ceva din cand in cand nu este foarte sanatos. Fa in asa fel incat sa iei micul dejun cu copiii tai, facand din acest lucru un mod placut de a petrece timpul impreuna.

Daca ai timp sa impachetezi pranzul copiilor tai, trebuie sa iti faci timp si pentru masa ta. Nu rata pranzul pentru ca nu ai timp sa iti pregatesti ceva de mancare, nu este o scuza. In timp ce faci pranzul copiilor, pastreaza o portie pentru tine si stabileste o ora cand sa mananci.

Ia cina cu familia. Nu lasa oboseala sa preia controlul organismului si sa nu iti permita sa mananci seara.

Fii indulgenta cu tine insati. Nu trebuie sa nu mai faci nimic in casa, insa poti sa faci o baie fierbinte cu spuma, sa iti impachetezi fata pentru un tratament facial, sa ai parte de o manichiura, pedichiura. De asemenea, poti sa mergi la coafor pentru o freza mai tinereasca sau la un salon de masaj pentru o ora de relaxare.

Inainte de a merge in pat fa o baie fierbinte, ingrijeste-ti parul, aplica o crema de noapte pentru fata si maseaza-ti mainile si picioarele cu o crema cu multe vitamine. Controleaza-ti atent corpul pentru a observa daca ti-au aparut riduri, alunite sau arsuri din cauza soarelui si aplica creme speciale.

Nu ingnora nicio migrena sau durere si mergi la doctor in mod regulat. Chiar daca nu simti nicio durere mergi in mod regulat la medic. Chiar si o mica problema se poate transformata foarte repede intr-una grava.

Nu uita sa socializezi. Chiar daca ai un program incarcat incearca sa te intalnesti cu prietenele tale si sa stai de vorba cu ele de cate ori poti. O iesire la cumparaturi, o zi la un salon spa sau pur si simplu un pranz cu fetele in oras te va ajuta sa te relaxezi enorm si iti va oferi forta necesara pentru ca a doua zi sa o iei de la inceput cu treburile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#frumusete sanatate mama, #sfaturi frumusete mame, #sanatate doctor mame , #sarcina