Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Somnul insuficient, un pericol major la inceputul sarcinii

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 13:11
2300 citiri
Somnul insuficient, un pericol major la inceputul sarcinii

Gravidele care nu dorm suficient, respectiv mai putin de 5 ore pe noapte, in primele 14 saptamani de sarcina, risca sa aiba probleme la nastere.

Acestea sunt de 10 ori mai predispuse la pre eclampsie, o afectiune ce face ca tensiunea sa creasca, ducand la leziuni ale organelor si chiar la moartea fatului, conform Daily Mail. Afectiunea ii poate fi fatala chiar si mamei. Odata pus acest diagnostic, cezariana sau medicamentele care sa induca nasterea prematura sunt obligatorii.

In timpul somnului, tensiunea scade, de obicei, cu 10 - 20%, ceea ce inseamna ca in lipsa acestuia si tensiunea va fi mai mare, arata cercetatorii americani. Chiar daca nu e vorba despre o diferenta majora, oamenii de stiinta de la Universitatea Washington spun ca aceasta afecteaza functionarea inimii.

In plus, somnul insuficient afecteaza nivelul hormonilor, acest fapt reflectandu-se din nou in tensiunea crescuta. Si gravidele care dorm 6 ore sau mai mult de 10 ore risca sa aiba tensiunea crescuta, comparativ cu cele care se odihnesc 9 ore pe noapte, se mentioneaza in raportul aparut in jurnalul Sleep. Concluziile au reiesit dupa monitorizarea a 1.272 de femei.

Pre eclampsia se intalneste in 10% din numarul total al sarcinilor si, din pacate, are ca efect moartea a 1.000 de bebelusi pe an, cel putin in Marea Britanie.

Este periculoasa daca apare la inceputul sarcinii, inainte de 32 de saptamani, cand este foarte probabil sa duca la moartea fatului. Netratata, aceasta duce la eclampsie, ce poate fi fatala pentru mama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#somn gravide, #somn insuficient sanatate, #pre eclampsie, #eclampsie gravida , #sarcina