Corsetele modelatoare - intre mit si realitate

Advertorial
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 12:36
108390 citiri
Corsetele modelatoare - intre mit si realitate

Pentru ca ducem o viata sedentara si tot mai multi nu dispun de timp necesar dedicat salii de sport si a efortului fizic sub orice forma, au aparut tot felul de solutii salvatoare si alternative. De la electrostimulare la programe complexe si proceduri cosmetice, variante mai accesibile sunt corsetele modelatoare.

Au devenit tot mai populare si dupa exemplul oferit de cei din spatiul public, mai ales cele care au reajuns la formele consacrate intr-un timp scurt dupa nastere.

Cat sunt de sigure si eficiente, ce rezultate au si pentru tine, descoperim prin lamurirea unor mituri ce s-au creat in jurul acestor tipuri de produse.

Exista numeroase variante de corsete modelatoare, dar care sunt si cele cu reale beneficii?

Corsetele si ce efect au

Corsetul modelator este o inventie a vremurilor moderne? Nici pe departe. Se stie ca in trecut femeile obisnuiau sa isi accentueze talia, ba chiar mergeau mai departe de atat si se incorsetau pana sa isi afecteze respiratia.

Exista tiparul de silueta feminina ideala - cel de tip clepsidra - adica coapse seducatoare, talie mica, bust generos. Astfel, corsetele purtate erau adesea stranse cu snur pana la refuz. Efectul? Talia arata mai subtire, in timp ce sanii erau sustinuti sa iasa in evidenta.

In vremurile moderne nu suntem prea departe de aceasta poveste. Doar ca s-au inventat alternative. Corsetele actuale au dublu impact. Pe de-o parte pot atenua liniile corpului acolo unde exista disproportionalitate data de depozite de grasime sau piele lasata, dupa caz.

Pe de alta parte, pentru ca sunt modelatoare, acestea pot ajuta la redefinirea liniilor corporale, adica au efect de slabire pentru anumite zone. Explicatia este una simpla: sunt realizate din matriale ce sustin efectul termic, actionand asadar asupra nivelului de transpiratie si drept urmare ajutand la redefinirea zonei.

Gandind pe termen lung, un corset poate avea efect benefic si asupra posturii in sine. Fiind fix pe zona abdomenului si partial pe zona de coloana practic "obliga" purtatorul sa adopte o pozitie dreapta.

De asemenea, datorita senzatiei de caldura - efect produs datorita materialelor sintetice din care este de regula realizat un astfel de corset - se poate ameliora durerea lombara, de abdomen sau de hernie.

Alegerea unui corset modelator

Un astfel de produs este mai popular in randul femeilor, decat al barbatilor. Asta pentru ca barbatilor li se recomanda mai degraba centurile, realizate dupa principii similare. Diferentele intre astfel de produse se disting la nivel de presiune ce se exercita.

Sistemul de inchidere este bazat pe fermoar sau cel mai adesea pe sistem de cleme, dispuse pe randuri, astfel incat sa se ajusteze pe masura ce dimensiunile purtatoarei scad. Materialele din care sunt confectionate se pot referi la spandex sau latex.

Nu se omite nici partea de design, cel putin cand vine vorba de optiunile de corsete modelatoare de la www.clessidra.ro. Se vor gasi spre exemplu cele cu animal print ca design, colorate de asemenea, desi clasica varianta este neagra.

Cat despre alegere, tine de interesele fiecaruia. Corsetele puse la vanzare vin la pachet cu toate instructiunile, specificandu-se daca se pot purta oricand pe timpul zilei sau numai pentru orele de antrenament, daca sunt sau nu indicate si pentru femeile ce au nascut recent.

Spre exemplu, exista modele ce creeaza o compresie ridicata, purtate de catre cei cu o viata sedentara, nu insa si in timpul orelor de antrenament.

Beneficiile acestora sunt de mare interes, de la aplatizarea zonei si pana la efectul termic ce ajuta la slabire.

Indicatii

Pentru a avea efectele scontate corsetele modelatoare sunt recomandate a fi purtate cateva ore pe zi, in mod constant. De aceea multe dintre modelele disponibile, cum sunt si cele de la Clessidra, au avantajul de a nu deranja, de a nu produce disconfort si de a nu fi vizibile sub haine.

Se poarta cu succes oricand, atat in public, cat mai ales in intimitatea casei, in timp ce se desfasoara si alte activitati zilnice.

Cele care dispun si de sarme pentru fixare pe zona taliei pot fi purtate cu succes si sub haine mulate. Efectul este acela de a subtia talia in mod vizibil. Astfel, purtatoarele salveaza din frustrarea de a nu avea inca silueta dorita, dar la care se lucreaza intens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#corset modelator , #silueta