Exercitii cardio pentru sanatate si silueta

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 14:38
6111 citiri
Exercitii cardio pentru sanatate si silueta
Foto: MacabreFitness

Exercitiile cardiovasculare efectuate in mod regulat te ajuta sa ai o sanatate de fier si sa dai jos cateva kilograme suparatoare, daca ai grija si ce mananci in perioada in care le faci. Care sunt insa cele mai eficiente?

Daca sunt clasate in functie de numarul de calorii arse in timp ce le practici, cele mai bune exercitii de acest tip sunt jogging-ul (aproximativ 300 de calorii arse in 30 de minute), biatlonul (aproximativ 330 de calorii arse in 30 de minute, insa cu mult efort): evident ca te vei concentra pe exercitiile care sunt accesibile si pot fi practicate tot timpul anului, arata About.com.

Specialistii de la Fitness.com recomanda sa faceti exercitii cardio de trei pana la cinci ori pe saptamana, in sesiuni de cate 30-40 de minute. Poti incepe cu sesiuni de cate 10-20 de minute si sa adaugi treptat cate 5 minute in plus.

In top se afla mersul cu bicicleta, ce te ajuta sa arzi intre 250 si 500 de calorii, in functie de viteza si de durata cursei. Inotul, care implica mai multi muschi din corp, arde aproape 400 de calorii, la fel ca exercitiile de tip aerobic. Ambele sunt insa sporturi destul de solicitante si care necesita resurse financiare.

Acelasi lucru poate fi spus si despre escalada sau alpinism, care desi te ajuta sa arzi multe calorii, nu sunt pentru cei slabi de inima.

Recomandam plimbarile si handbalul pentru cei care vor totusi sa faca miscare. In genere, acest tip de exercitii cresc pulsul si solicita fizicul.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#exercitii cardio, #sanatate silueta, #slabit , #silueta