Foame sau doar pofte?

Luni, 01 Martie 2010, ora 20:16
1742 citiri
Foame sau doar pofte?

Mare parte dintre noi confundam foamea cu poftele de orice fel, urmarea oglindindu-se vizibil in numarul kilogramelor. Insa privarea de mancare, necunoscand cauzele iritabilitatii, durerii de stomac, de cap, a ametelilor si dificultatii concentrarii, nu ne va fi de folos, ingreunand si mai mult situatia.

De fapt, tocmai ignorarea tuturor acestor simptome va duce la decizii deloc intelepte in ceea ce priveste alimentatia, prajitura de birou devenind din ce in ce mai apetisanta. Daca am fi mancat la timp, am fi fost scuti de acest pericol, explica Yahoo! Health, care a intervievat un expert in acest sens.

Pentru ca, in cele din urma, inevitabil vom ceda, pentru ca nivelul zaharului din sange scade. Ce diferentiaza insa poftlele de senzatia de foame este faptul ca acestea pot disparea la fel de usor cum au aparut. Un telefon ne poate distrage atentia indeajuns de mult pentru ca pofta de rontait sa dispara.

Si asta pentru ca poftele, nevoia de rontait rapid ceva, izovarsc din cu totul alte cauze, cum ar fi stresul, lipsa somnului, plictiseala, grijile si chiar simpla vedere a unui aliment (nesanatos) apetisant.

Testul marului

Pentru a depista cauza reala a nevoii de a manca, specialistii recomanda testul marului. Ai manca marul (care iti va potoli aceasta senzatie) sau pur si simplu ai nevoie de prajitura de pe birou? Daca e vorba intr-adevar de foame, ar trebui ca marul sa fie indeajuns. Daca altele sunt cauzele, probabil vei alege prajitura.

Asa ca, data viitoare cand suspectezi ca de vina pentru senzatia acuta de a rontai ceva nu e foamea, implica-te in una dintre activitatile preferate in care iti folosesti mainile, cum ar fi jocul pe calculator, realizarea manichiurii sau pedichiurii, crosetatul, citirea unei reviste, jocul cu copiii ori animalul de companie, timp de 30 de minute.

Daca senzatia a trecut, cu siguranta nu a fost vorba despre foame. Pastreaza la indemana o astfel de lista a activitatilor de birou/casa, pentru situatii de urgenta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#foame pofta, #pofta silueta, #regim slabire pofta, #gustari regim, #foame birou , #silueta