Atitudini gresite vizavi de slabit

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 18:05
3416 citiri
Atitudini gresite vizavi de slabit

In cazul in care ai cateva sau mai multe kilograme in plus exista multi factori care te pot impiedica sa ajungi la greutatea dorita. Poate chiar fara sa iti dai seama, atitudinea ta fata de greutate si diete iti poate sabota straduintele.

Conform Every Day Health, exista mai multe abordari gresite vizavi de acest aspect. Daca te recunosti intr-una din ele sau in mai multe, mai ales in cazul in ai incercat pana acum sa slabesti si nu ai reusit, incearca sa pui in aplicare si sfatul dat la fiecare, pentru a-ti mari sansele de succes.

Primul pas este sa iti dai seama daca ai sau nu o astfel de atitudine fata de slabit.

1. Vrei sa slabesti repede

Multe persoane nu numai ca vor sa slabeasca in scurt timp, dar considera si ca acesta este cel mai bun mod de a scapa de kilogramele in plus. Este bine sa stii insa ca slabitul rapid presupune schimbari mari pentru o perioada scurta de timp, fapt care poate duce la frustrari mari (adica dupa ce o sa slabesti cel mai probabil o sa te infrupti din alimentele de la care te-ai abtinut, castigand din nou cel putin o parte din greutatea pierduta).

Totodata, poti ajunge sa ai carente de vitamine si minerale. In schimb, daca iti dai seama ca cel mai bine pentru organism si pentru a-ti mentine apoi greutatea este sa slabesti in timp, vei face schimbari mai mici, mai usor de suportat, insa pentru toata viata, cum ar fi sa renunti la prajeli sau dulciuri; nu total, tocmai pentru a evita acele frustrari, adica sa iti mai permiti din cand in cand cate un rasfat, insa in cea mai mare parte a timpului sa le eviti.

2. Nu vrei sa faci exercitii fizice

Daca esti de parere ca poti slabi doar abtinandu-te de la mancare si fara sa faci miscare, cel mai probabil nu vei reusi decat o scadere mica si temporara in greutate. In acest caz, ar trebui sa intelegi ca exercitiile fizice nu numai ca te ajuta sa slabesti mai usor (fara sa faci mari sacrificii legate de alimentatie) si sa iti mentii greutatea in timp, dar si ca ele ajuta la stapanirea senzatiei de foame, la inlaturarea plictiselii (una din cauzele mancatului in exces) si la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Si nu trebuie sa depui neaparat eforturi mari; este suficient sa faci orice tip de miscare, chiar si mai putin intensa, dar sa fie aproape zilnic.

3. Nu crezi ca vei reusi

Sa incepi o dieta cu gandul ca oricum nu vei reusi sa slabesti este una dintre cele mai mari greseli. Persoanele cu aceasta atitudine au de asemenea si tendinta de a-si impune restrictii drastice la mancare si de a lucra foarte mult si intens, ajungand sa se simta repede epuizate si sa renunte deoarece li se pare prea greu. Si aici cheia este sa faci schimbari mici pe termen lung - o alimentatie echilibrata, efort echilibrat.

4. Mananci pe fond emotional

Persoanele care mananca pe fond emotional - adica atunci cand trec prin stari negative se consoleaza cu ajutorul alimentelor in loc sa infrunte sentimentele si trairile - au un hop si mai mare de trecut pentru a slabi.

La fel cum unii se folosesc de tutun sau alcool pentru a depasi starile grele, aceste persoane dau fuga la mancare. Cel mai important sfat de urmat pentru a invinge aceasta problema este sa inveti sa faci diferenta intre momentele in care chiar iti este foame si momentele in care ai manca ceva doar pentru ca esti stresat, plictisit, nervos, furios, trist sau chiar fericit (unii mananca in exces si de fericire).

Odata ce ai inceput sa faci diferenta, straduieste-te sa mananci doar cand iti este foame, oricat de tentant ar fi sa te rasfeti cu ceva bun atunci cand nu esti in apele tale sau cand esti prea bucuros.

5. Nu iti faci timp pentru slabit

Multe dintre persoanele care au kilograme in plus si isi doresc sa slabeasca nu reusesc acest lucru deoarece nu isi fac timp pentru a manca mai sanatos (si pentru a se informa cat mai mult in privinta asta) si pentru a face exercitii fizice.

Oricat de ocupat ai fi, straduieste-te sa ai grija si de greutatea ta; ca motivatie gandeste-te macar cat de mult te streseaza faptul ca nu ai greutatea pe care ti-o doresti si, prin urmare, decat sa nu te simti bine in pielea ta mai bine faci un efort si vei vedea ca satisfactia merita sacrificiul.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#atitudini gresite slabit, #atitudini gresite diete, #atitudini gresite greutate , #slabire