Ce mancam in iunie, ca sa slabim sau macar sa nu ne ingrasam (I)

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 21:51
6979 citiri
Ce mancam in iunie, ca sa slabim sau macar sa nu ne ingrasam (I)
Foto: Infoniac

Suntem ceea ce mancam, asta se stie. Ca sa ne mentinem sanatatea si silueta, exista o sumedenie de recomandari, unele concordante, altele atat de contradictorii, incat nu stii dupa care sa te iei.

Toate au insa un numitor comun: sunt valabile oricand. Sa nu mananci grasimi, zahar, fainoase, dulciuri, picanterii, tot anul. Unii nutritionisti au constatat insa ca organismul nostru reactioneaza diferit fata de alimente, tinand seama de multi factori, dintre care nu lipseste evolutia Lunii, care ne influenteaza viata atat emotional, asa cum au vazut-o poetii, cat si direct asupra functionarii organismului - noteaza Infoniac.

Organismul nostru este sensibil la evolutia fazelor ei, dar si la zodiile pe care le traverseaza. Acesti doi parametri au fost luati in calcul la elaborarea unui nou concept privind alimentatia, capabil sa elimine depunerea kilogramelor in plus si chiar sa ajute la scaderea celor existente.

Este dovedit ca, in anumite faze ale lunii, alimentele sunt digerate mai rapid si mai usor, eliminand si toxinele. Cunoscand cu precizie momentul potrivit, putem reduce din greutate, nu atat printr-un regim sever, cat prin corelarea alimentatiei cu momentul cand aceasta este administrata.

Un calendar al nutritiei, facut in concordanta cu ritmurile lunare, respectiv cu fazele Lunii si drumul ei pe bolta, poate determina asimilarea rapida si sanatoasa a alimentelor, fara a folosi medicamente de slabire sau regimuri drastice.

Cateva reguli generale

Fireste, niciun calendar si niciun regim nu pot face minuni. Raman in continuare valabile regulile general acceptate ca facand parte din igiena elementara a nutritiei: produse naturale, fara fast food-uri, fara super-rafinate, fara multe alimente procesate. Totul pe fondul unei vieti sanatoase: mese regulate, somn bun, activitate permanenta.

Nicio schimbare in alimentatie nu trebuie aplicata dramatic. Ca sa reduci zaharul din ceai de la cinci lingurite la una, aplici reducerea treptata de-a lungul a patru saptamani. S-ar putea sa ajungi chiar la un ceai neindulcit.

Regimul alimentar nu inseamna numai ce mananci. Inseamna in aceeasi masura cat si cand. Iata cateva reguli:

Cand este Luna noua, organismul elimina mai usor substantele nocive din organism. Mancand normal, nu risti sa se acumuleze un prisos de energie, dar daca vrei sa slabesti, ajuta-l rezistand cateva ore bune, fara sa mananci.

Cand Luna este in crestere, atunci organismul tinde sa acumuleze rezerve. Nu-i da ocazia. Tot prisosul alimentar din aceasta perioada te ingrasa.

In zilele cu Luna plina, organismul simte nevoia unui surplus alimentar si-ti va transmite semnalul de foame. Atentie: te pacaleste. Surplusul se va transforma in kilograme suplimentare. Este cel mai bun moment sa te abtii, cat poti.

Cand Luna descreste, ai ocazia sa te debarasezi de kilogramele in plus. Organismul simte si el aceasta nevoie si-ti reduce senzatia de foame. Daca nu ti-e foame, de ce sa fii lacom? Mananca linistit orice poftesti, dar nu oricat poftesti.

Calendar lunar de nutritie

Toate cele de mai sus sunt reguli generale. Au fost insa elaborate reguli de nutritie specifice fiecarei luni in parte, pe zile, tinand seama de modul cum evolueaza fazele Lunii, dar si de zodiile specifice constelatiilor traversate de astru pe cer.

Sambata, 1 iunie. Pesti

Alimente recomandate: paine, paste fainoase, faina, cereale, cartofi, usturoi, masline, supe, vin rosu, bere.

Alimente interzise: picanterii, carne prajita, ciuperci, alcool tare.

Duminica, 2 iunie. Pesti. Berbec, incepand de la orele 10.33

Alimente recomandate: carne slaba, pui, peste, oua, lapte, piper, masline, fasole, ceai verde.

Alimente interzise: paine, cereale, paste fainaose (dupa ora 11)

Luni, 3 iunie. Berbec

Alimente recomandate: fructe si legume.

Alimente interzise: toate celelalte.

Marti 4 iunie. Berbec. De la 19.53 Taur

Alimente recomandate: carne slaba, oua, branza, iaurt, mazare verde, fasole, soia.

Alimente interzise: carne prajita, unt, cartofi, ciuperci.

Miercuri 5 iunie. Taur

Alimente recomandate: paine, produse de panificatie, ciuperci, sare, carne de pasare, alcool (chiar si tarie), ceai negru.

Alimente interzise: lapte, carne la gratar, carne rosie sub orice forma (carne de porc, carne de vita).

Joi 6 iunie. Taur

Alimente recomandate: supe de legume, muraturi, paine, cereale, legume.

Alimente interzise: carne, oua, lapte.

Vineri 7 iunie. Gemeni

Alimente recomandate: ulei vegetal, nuci, seminte, branza, carne slaba, lapte, ceaiuri de plante.

Alimente interzise: paine, produse de patiserie, orez, muraturi, alcool.

Ne vom opri deocamdata la primele sapte zile ale lunii. Cine este interesat sa cunoasca regimul lunar in zilele urmatoare va putea urmari continuarea acestui material duminica, pe Ziare.com.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#regim alimentar, #cura de slabire, #alimente recomandate luna iunie , #slabire