Cu ce alimente sa-ti potolesti foamea fara sa te ingrasi

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 00:20
25518 citiri
Cu ce alimente sa-ti potolesti foamea fara sa te ingrasi

Senzatia de foame apare de mai multe ori pe zi, mai ales in conditiile in care nu respecti orele de masa. Solutia nu sta in gustarile de la fast-food, care sunt grase ori au foarte mult zahar.

Cel mai sanatos e sa ai la indemana alimente din care sa-ti prepari singur o gustare, pentru ca doar asa stii ce mananci si stii ca nici nu te ingrasi, nici nu faci vreo indigestie, cunoscand bine "materia prima".

Iaurtul, mai ales cel preparat in casa, este un aliment gustos, sanatos, recomandat in diete si necesar pentru o alimentatie echilibrata. Iaurtul, care se prezinta ca un gel cu un gust acrisor-racoritor, potoleste rapid foamea si racoreste cand este foarte cald. Este hranitor, are substante nutritive care sunt absorbite imediat de organism datorita enzimelor si fermentilor pe care ii contine. Specialistii spun ca marii consumatori de iaurt consuma la masa mai putine calorii.

Banana, un fruct placut la gust, consistent, bogat in glucide, vitamine si minerale benefice corpului, potoleste foamea rapid. Atentie insa, consumate in exces, bananele constipa, de aceea este bine sa te multumesti cu cel mult doua banane pe zi, mancate la distanta de cateva ore si nu una dupa alta.

Oul fiert, recomandat mai ales dimineata, este satios si echilibrat din punct de vedere nutritiv. Un ou fiert tare si o felie de paine integrala ori un sandvis cu ou tare, feliat, si putin cas proaspat potoleste foamea imediat si ai satisfactia ca mananci ceva sanatos.

Marul, fructul care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, odata consumat tine foamea departe pentru mai mult timp. Soiurile foarte dulci au darul de a potoli pofta de dulce pe care multe persoane o simt mai ales atunci cand sunt foarte obosite, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresate.

Nucile, alunele si migdalele sunt, de asemenea, indicate pentru a-ti potoli senzatia de foame. Se mananca insa, cu masura, atat cat poti lua intr-o mana, deoarece risti sa consumi prea multe calorii dintr-o data.

Apa cu lamaie care se poate prepara in casa foarte simplu, storcand putina zeama de lamaie intr-un pahar de apa plata, taie senzatia de foame si iti permite sa mananci la masa rational si nu ca dupa un post lung.

Daca se respecta orele de masa si zilnic se serveste mancare calda, gatita acasa si nu de la fast-food ori alte magazine, nu vei avea de-a face cu senzatii de foame naucitoare, care uneori pot fi destul de neplacute. Orele de masa trebuie respectate si, daca se poate, sa fie cautate la producator si consumate alimente cat mai aproape de natural.

Sa avem sanatate!

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#alimente slabire, #alimente putine calorii, #alimente cura slabire, #mere slabire , #slabire