Semne ale oaselor slabite

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 10:00
5052 citiri
Semne ale oaselor slabite
Foto: healthjockey.com

Structura osoasa devine sensibila si se subtiaza odata cu trecerea anilor. Este primul semn in aparitia osteoporozei si de cele mai multe ori aceste semnale sunt ignorate, vizita la medic pentru un consult este tardiva si problemele de sanatate pot fi foarte acute.

Care2.com te ajuta sa observi din timp sensibilitatile structurii osoase pentru ca problemele de sanatate care pot aparea sa fie tratate la timp.

Fracturile usoare sunt de regula ignorate. Dar daca in ultimii doi ani ai avut mai mult de doua astfel de experiente, poate ca este timpul unui control mai amanuntit. Mai mult, atunci cand aceste fracturi apar din cauze aparent neimportante, cu atat mai mult vizita la medic se impune. Iti poti face un control al densitatii osoase, cel mai important indicator al slabirii structurii tale fizice.

Persoanele slabe sau scunde sunt cele mai predispuse problemelor osoase de la o varsta frageda. Trebuie sa stii ca, daca ai o constitutie mai fragila, alimentatia si regimul de exercitii vor fi mai atent controlate pentru ca semnele slabirii structurii osoase pot fi timpurii.

Specialistii recomanda acestor persoane ca la varsta de 30 de ani sa inceapa un regim sustinut de intretinere corporala. Mai mult, dieta lor va fi mai bogata in calciu, preluat din produsele lactate, dar si vitamina D si magneziu din legumele verzi.

Pentru unele persoane, tratamentele medicamentoase indelungate au ca efect carentele de calciu si magneziu. Deci daca respecti de mult timp un anumit tratament medicamentos, in special pe baza de cortizon, trebuie sa stii ca esti predispus problemelor osoase la o varsta mai frageda. Acelasi efect il au si antidepresivele, deci nu evita sa intrebi medicul tau despre efectele pe termen lung ale oricarui tratament medicamentos.

Daca esti fumator de multi ani, trebuie sa stii ca structura ta osoasa se va resimti mai repede. Acelasi risc exista si la alcoolici sau la persoanele care consuma cel putin doua pahare de alcool in fiecare zi.

Riscul dezvoltarii afectiunilor osoase la adultii care nu isi controleaza viciile este foarte mare, iar femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii la contactarea acestor afectiuni.

Laptele din dieta zilnica este foarte important la orice varsta. Daca din orice motiv produsele lactate nu fac parte din dieta ta zilnica, trebuie sa stii ca esti foarte expus riscului de a avea fracturi si probleme osoase.

Dereglarile alimentare (anorexia sau bulimia) sunt insotite intotdeauna de o sensibilitate a intregului sistem osos. Tocmai de aceea, daca ai avut aceste probleme, este recomandat si un control ortopedic pentru a sti care este densitatea ta osoasa si daca esti expus riscului osteoporozei chiar de la o varsta foarte frageda.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#slabire structura osoasa, #calciu oase alimentatie, #calciu magneziu alimentatie , #slabire