Slabeste in al 12-lea ceas, cu alimentele potrivite

Luni, 23 Iulie 2012, ora 07:02
11074 citiri
Slabeste in al 12-lea ceas, cu alimentele potrivite

Mai ai putin si mergi la mare, dar rochiile de plaja si mai cu seama costumul de baie inca nu se asaza pe tine asa cum ti-ai dori. Macar in al 12-lea ceas ia niste masuri. Alege-ti cu grija alimentele in urmatoarea perioada si rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Pe viitor, ai grija sa le consumi in mod constant, pentru a nu mai ajunge in situatia de a "ingrasa porcul in ajun" sau, dupa caz, a-l obliga sa slabeasca mai repede decat o poate face in mod natural.

Sub nicio forma nu trebuie sa te gandesti ca mancarea este inamicul tau atunci cand vrei sa slabesti, caci alimentele pot sa fie cea mai puternica arma in aceasta batalie. Imprieteneste-te cu ele si afla care sunt cele mai indicate in functie de situatie.

Daca vrei sa scazi in greutate, unele te vor ajuta sa ajungi la obiectivul impus mai repede, conform Caring.com:

Ovazul

Ovazul este partial alcatuit din carbohidrati, dar contine si cereale integrale, avand o putere uimitoare de a-ti mentine senzatia de satietate. El se digera lent, asa ca nu iti ridica nivelul de zahar din sange si este un bun mod de a-ti incepe ziua. Ovazul expandat, taiat in felii rotunde, are cam 5 grame pe portie.

Ouale

Nutritionistii incearca de ani buni sa inlature mitul legat de colesterolul in exces continut de oua. Nu numai ca nu este adevarat, insa ouale ofera proteina animala fara sa furnizeze si grasimile pe care le are carnea. Studiile au aratat ca persoanele care consuma dimineata un ou cu paine prajita sau cereale scad de doua ori mai mult in greutate decat cele care au un mic dejun dominat de carbohidrati.

Laptele degresat

Studii publicate in Jurnalul American de Obezitate arata ca amestecul de calciu, vitamina D si proteine slabe din laptele degresat ajuta la slabit si la construirea masei musculare.

Merele

Pentru a nu te ingrasa, consuma un mar pe zi. Numeroase studii au aratat faptul ca un mar consumat cu o jumatate de ora inainte de masa face ca mai putine calorii sa fie ingerate. Fibrele sale iti mentin senzatia de satietate. In plus, ele au si multi antioxidanti, asa ca previn sindromul metabolic, cresterea peste masura a colesterolului, presiunea sanguina ridicata si diabetul sau ingrosarea taliei.

Merele sunt si bogate in pectina, care limiteaza cantitatea de grasimi absorbite de celulele corpului.

Carnea rosie

Cand te gandesti la cura de slabire, nu carnea rosie este primul aliment dietetic care iti vine in minte. Conform Jurnalului American de Nutritie Clinica femeile care consuma carne rosie scad mai repede in greutate decat cele care nu au acest obicei. Expertii cred ca proteinele slabe din carnea rosie ajuta la mentinerea masei musculare, ceea ce inseamna ca grasimea dispare mai repede.

Scortisoara

Aceasta mirodenie are puterea de a ajuta corpul sa metabolizeze zaharul. Consuma un sfert de lingurita, pana la 2 lingurite de scortisoara pe zi, si vei avea un nivel mai scazut al zaharului din sange cu 10-25%. Adaug-o in sucuri proaspete naturale, peste cereale sau chiar in cafea. Nu numai ca se va potrivi de minune cu antioxidantii cafelei, dar probabil nu vei mai simti nevoia de a adauga zahar.

Migdalele si untul de migdale

Se spune despre nuci, migdale si alte seminte ca ingrasa. Desi migdalele au destul de multe calorii, au si un bagaj nutritional senzational, fiind eficiente mai ales in combaterea colesterolului si a cresterii trigliceridelor.

Pune dimineata niste unt de migdale pe o felie de paine prajita si vei primi portia de carbohidrati suficienta pentru a fi energizat intreaga zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aliemente bune slabit, #alimente indicate slabit, #alimente sanatoase dieta, #alimentatie slabit , #slabire