Tineti dieta in doi!

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 12:41
1853 citiri
Tineti dieta in doi!

Slabirea in doi este de doua ori mai usoara! Caci, in materie de slabit, la fel ca in multe alte domenii, ceea ce conteaza este motivatia.

Tu si partenerul tau aveti acelasi stil de viata: faceti impreuna cumparaturile, impartiti mancarea, activitatile sportive si iesirile la restaurant.

Iar daca modul de viata nu este chiar echilibrat (alimentatie prea bogata, viata sedentara) este normal sa va ingrasati putin. Dar, din moment ce ati pus kilogramele impreuna, este normal sa le pierdeti impreuna!

Caci, este mult mai usor sa va schimbati impreuna stilul de viata, decat ar fi pentru unul dintre parteneri sa incerce acest lucru pe cont propriu.

Sistem de premii si pedepse

O solutie usoara este crearea unui sistem de premii si pedepse. Astfel, primul care cedeaza va trebui sa-i ofere un cadou celuilalt, a carui valoare variaza in functie de numarul de calorii consumate. De exemplu, un ecler cu ciocolata are 250 cal, deci valoreaza cat un cadou de 250 mii lei (sau euro, depinde de bugetul disponibil). Invers, daca ati reusit sa pierdeti cele cateva kilograme in plus, puteti sa va oferiti un weekend departe de casa.

Probleme diferite, o singura solutie

Necesarul caloric al barbatului difera de cel al femeii, dar in fond, eforturile de a slabi sunt aceleasi. Principiile de baza ale fiecarei diete sunt supravegherea portiilor, alegerea corecta a alimentelor, renuntarea la rontaitul intre mese si consumul de fructe si legume.

De fapt, programul nutritional este identic pentru ambele sexe, desi comportamentul alimentar difera. Astfel, femeile au tendinta de a rontai in fata televizorului, in timp ce barbatii consuma uneori mai mult decat le cere organismul.

Secretul unei mese gustoase

E obligatoriu sa se puna accentul pe calitate si nu pe cantitate. De exemplu, o portie de somon, preparat cu legume si asezonat cu condimente, este mult mai indicat decat o farfurie plina de cartofi prajiti.

Aspectul mancarii este foarte important. Pregatiti portii mici, dar aranjate cu atentie. In acest fel, veti savura mancarea si veti consuma mai putin, evitand tentatia de a va servi din nou.

Apoi, incercati sa descoperiti care sunt punctele comune, dar si deosebirile in materie de preferinte culinare. Nu ezitati sa-i marturisiti partenerului care va sunt slabiciunile: biscuitii cu ciocolata, inghetata, etc. Acesta va putea sa va ajute, indepartand tentatia.

Faceti cumparaturile impreuna si cereti de fiecare data parerea partenerului inainte de a puna un aliment in cos. Dar mai ales, umpleti cosul de cumparaturi cu fructe si legume - aliati indispensabili in orice regim si cele mai importante arme impotriva rontaitului intre mese.

Gata cu alimentele interzise!

Daca tinem regim nu inseamna ca trebuie sa renuntam la alimentele preferate (nici macar la pizza). Trebuie doar sa micsoram portiile si sa adaugam fructe si legume la fiecare masa. Acest tip de alimentatie este usor de adoptat de toate cuplurile.

Puteti sa va amuzati pregatind mancaruri savuroase impreuna. Pentru a manca mai multe verdeturi, un sfat usor de urmat este taierea carnii in bucatele mici si combinarea ei cu legume, plante aromatice sau condimente. Gatita astfel, carnea va fi mult mai gustoasa iar mancarea va fi mai satioasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Sezonul nunților se apropie. Dacă participi la astfel de evenimente în acest an, există câteva semne la care să fii atent pentru a determina dacă mariajul va dura, conform consilierului în...
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
#dieta, #cuplu, #stil de viata, #alimentatie , #slabire