Cum sa combati eficient oboseala de dupa-amiaza

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 12:04
8312 citiri
Cum sa combati eficient oboseala de dupa-amiaza

La orele dupa-amiezii, corpul este programat sa se simta brusc mai obosit, iar majoritatea persoanelor nu isi permit sa doarma in aceste momente, caci sunt la serviciu sau sunt implicate in alte activitati pentru care trebuie sa ramana cat mai active.

Totusi, exista cateva trucuri pe care, daca le pui in aplicare, te vor ajuta sa te revigorezi si iti vor da putere de munca pentru orele ce mai raman pana spre seara. Iata cateva astfel de exemple, oferite de Reader's Digest:

1. Iesi din birou 10 minute si mergi undeva la soare, pentru a te bucura de lumina naturala. Mai mult decat atat, daca iei masa afara, te va ajuta sa iti resetezi functiile organismului si sa se reduca nivelul melatoninei (hormonul somnului, declansat de intunericul din birou).

In plus, iti vei lua doza de vitamina D, reducandu-ti astfel riscul de osteoporoza si diverse tipuri de cancer.

2. Alege proteinele in locul carbohidratilor, la masa de pranz: o salata de ton fara paine si cu niste salata verde, branza degresata, piept de curcan si un ou fiert tare iti va da o energie care va dura, spre deosebire de o masa plina de carbohidrati, care te-ar face sa te simti bine pe moment, dar te-ar lasa fara vlaga la scurt timp dupa.

3. Savureaza un ceai: fa-ti o rutina din servirea unui ceai dupa-amiaza, caci putina cafeina nu strica numanui. Alege arome exotice, care sa iti bucure papilele gustative si sa iti ofere o stare de bine, dar si energie.

4. Curata-ti biroul si mail-ul: ambele actiuni sunt simple si nu necesita concentrare, astfel incat vei lua un fel de pauza activa. Aceasta nu iti va lasa nici ragaz sa te molesesti, dar vei avea si satisfactia ca ai facut ordine in lucruri si ti se va parea ca si mintea ta va fi mai limpede.

5. Suna pe cineva la care te gandeai: fie ca este vorba de sot, sotie, copii, un prieten sau oricare alta persoana, o convorbire de 5 minute cu o persoana draga iti va ridica tonusul pentru ore bune si te va revigora.

6. Pune o picatura de ulei de menta in palma, apoi freaca mainile intre ele si poti da chiar si pe fata, evitand ochii. Mirosul iti va sterge orice urma de somn.

7. Intinde-te: roteste-ti umerii in fata, apoi in spate si inspira adanc, repetand pret de 2 minute. Vei vedea ca te vei simti mai bine apoi.

8. Gusta o bucatica de ciocolata neagra: aceasta este o delicatesa mai mult decat binevenita. Spre deosebire de cea alba sau cu lapte, ciocolata neagra este cu adevarat o hrana sanatoasa, oferindu-ti antioxidanti, fibre si magneziu.

Mai mult decat atat, are si cafeina, dar si un gust foarte placut. Totusi, nu consuma mai mult de un patratel.

9. Mesteca niste guma mentolata: gustul puternic de menta iti face bine si actul de a mesteca te scoate din letargie. In plus, mestecatul stimuleaza saliva, care ajuta la curatarea bacteriilor din gura, responsabile de aparitia cariilor si de bolile gingiilor.

10. Organizeaza o mica activitate de grup cu colegii: in pauza de masa incearca sa faci ceva placut cu colegii, fie ca este vorba de o activitate fizica ori un joc. Oamenii sunt fiinte sociale, asa ca relationarea cu apropiatii ofera energie si buna-dispozitie.

11. Fa exercitii izometrice 10 minute: asta inseamna sa iti incordezi pe rand muschii corpului, incepand cu mainile si terminand cu picioarele, fara sa uiti de fesieri, abdomen, piept si spate. Este cat se poate de simplu si acest efort static te va energiza.

12. Tine o planta de rozmarin pe birou: nu doar faptul ca iti imparti spatiul cu ceva care creste si infloreste te va bucura, dar si mirosul rozmarinului va avea un efect de energizare. De fiecare data cand te simti extenuat, freaca o frunza intre degete si mireasma din aer te va ajuta.

13. Alege o gustare sanatoasa: asta nu include cu siguranta batoane cu mult zahar sau sucuri, ci mai degraba proteine si fibre, care sa iti creasca nivelul de zahar din sange si sa-l mentina la un nivel stabil, nu sa te lase epuizat dupa cateva minute.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#oboseala remedii, #oboseala sfaturi, #oboseala ziua solutii, #remedii energizare, #stare moleseala dupa amiaza, #moleseala dupa amiaza remedii , #somn
Comentarii
Poza Tamerlan
Tamerlan
rank 1
Stai...Andrada, toate astea sunt de urmat?