Alimente care iti saboteaza somnul

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 19:58
3944 citiri
Alimente care iti saboteaza somnul

Daca ai probleme cu somnul, inseamna ca duci o viata stresata, nu te poti relaxa, dar in acelasi timp s-ar putea ca inamicul tau sa fie tocmai hrana pe care o consumi.

Ai grija la ce mananci si incearca sa eviti pe cat posibil urmatoarele alimente, potrivit Care2:

Carnea afumata: da-ti o palma peste mana atunci cand, seara, pofta te impinge la frigider si vrei sa iti faci un sandvis cu carne afumata, carnati sau sunca, caci toate acestea contin cantitati mari din aminoacizii numiti tiramina, care declanseaza eliberarea noradrenalinei de catre creier, un stimulent care te va tine treaz.

Ciocolata: foarte multi oameni sunt sensibili la cafeina, mai ales pe masura ce inainteaza in varsta, asa ca si o bucatica mai mare de ciocolata neagra te poate tine treaz, daca este consumata seara.

Bauturile energizante: de oricare natura ar fi acestea, bauturile energizante contin taurina, care creste nivelul de adrenalina din organism, ceea ce inseamna ca il mentine intr-o stare de alerta, atunci cand tu ar fi trebuit sa dormi demult.

Sosul de rosii piperat si condimentele: orice tulburare a sistemului digestiv iti va cauza probleme de somn.

Alcoolul: desi nu este un aliment, multe persoane simt nevoia de un pahar, doua sau poate mai multe dupa masa de seara, caci ei cred ca astfel se relaxeaza. De fapt, nu reusesc decat sa alunge somnul. In plus, alcoolul consumat ii va trimite la toaleta mai des, ceea ce inseamna un somn intrerupt.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dormit sfaturi, #somn sanatos sfaturi, #alimenete nerecomandate dormit, #alimente nepotrivite seara , #somn