Cat de important este somnul de dupa-amiaza

Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 11:09
12138 citiri
Cat de important este somnul de dupa-amiaza

Doctorii recomanda intre 7 si 8 ore de somn pe noapte pentru un corp odihnit si in forma maxima, dar putine persoane mai reusesc sa respecte acest lucru, din cauza programului incarcat sau a grijilor. Cum resimti mai mult ca sigur oboseala pe perioada zilei, asa ca un somn de dupa-amiaza este mai mult decat indicat pentru a te revigora.

El te ajuta din mai multe puncte de vedere, atat timp cat procedezi cum trebuie. Iata ce trebuie sa stii in acest sens, potrivit Woman's Day:

Te ajuta sa te concentrezi mai mult

Te vei simti mult mai relaxat si cu o putere mai mare de concentrare dupa ce vei dormi cateva minute dupa-amiaza, dupa cum arata expertii de la Universitatea din California. Un grup de adulti care a dormit in jur de 90 de minute in fiecare zi, incepand cu ora 2.00, a fost mult mai vivace decat membrii altui grup, care nu aveau voie sa se odihneasca. Nu ai nevoie neaparat de 90 de minute somn, 20-30 fiind suficiente.

Reduce riscul bolilor de inima

Lipsa somnului poate duce si la boli de inima, pe langa probleme ale creierului. Somnul din timpul zilei ajuta toate organele sa se odihneasca si reduce riscul infarctului si al altor probleme ale cordului.

Exista un interval optim pentru dormit

Daca ai fost vreodata in Spania, stii ca intre 2 si 4 dupa-amiaza toate magazinele sunt inchise, caci este timpul siestei. Acest lucru nu este nici pe departe intamplator, caci in acest interval corpul resimte cel mai mult senzatia de moleseala, fiind si perioada propice de odihna.

Nu este bine, in schimb, sa dormi intre 5 si 6, caci te vei trezi mai obosit decat inainte si vei adormi greu noaptea.

Foloseste o alarma

Esti obisnuit sa te trezeasca alarma dimineata, dar poti proceda la fel si ziua, pentru a te asigura ca dormitul nu iti va ocupa prea mult timp. Astfel vei putea dormi fara vreo grija, stiind ca te vei trezi la timp.

Daca dormi suficient, dar tot esti obosit, vorbeste cu un medic

Dormitul dupa-amiaza este o optiune ideala pentru persoanele care nu reusesc sa o faca pe timpul noptii. Cei care se odihnesc suficient noaptea, dar tot sunt obositi tot timpul trebuie sa tina cont de acest semnal de alarma; e posibil ca ceva sa fie in neregula cu corpul lor. Ideal este sa mergi la medic si sa faci o serie de analize care sa indice eventuale lipsuri.

Creeaza o zona propice pentru somn

La fel ca noaptea, ambianta este importanta pentru o odihna ca la carte, asa ca incearca sa dormi intr-o camera cat se poate de intunecata si linistita, fara zgomote care sa intrerupa ciclul somnului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#somn beneficii, #somn ziua beneficii, #somn ziua sfaturi, #somn dupa amiaza, #siesta pranz , #somn