Cate ore trebuie sa doarma un copil in fiecare noapte

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 08:53
18766 citiri
Cate ore trebuie sa doarma un copil in fiecare noapte

Somnul joaca un rol crucial in dezvoltarea creierului, ceea ce face ca acesta sa fie extrem de important pentru copiii aflati in crestere. Odihna din timpul noptii este vitala si pentru cei aflati la pubertate, deoarece in timpul somnului se elibereaza un hormon de crestere.

Lipsa somnului il face pe cel mic sa nu mai fie capabil sa realizeze operatiile logice de zi cu zi, sa nu se mai poate concentra, sa uite diverse lucruri, sa fie nervos si sa faca greseli. BBC explica de ce somnul este atat de important pentru copii si precizeaza cate ore ar trebuie sa doarma acestia pe noapte.

De cat somn are nevoie un copil de scoala primara

Nevoia de odihna difera de la un individ la altul. Un copil are mai multa nevoie de somn decat un adolescent sau un adult. Daca vorbim despre un elev de scoala primara, care are intre 5 si 11 ani, cel mai bine ar fi ca acesta sa doarma in jur de 10-12 ore pe noapte.

Ca sa te asiguri ca cel mic va reusi sa isi ia "doza" de odihna de care are nevoie, pregateste-l pentru asta. Dedica-i 30-40 de minute inainte de culcare, timp in care sa ii faci o baie calduta, dupa care sa cititi impreuna o poveste.

Incearca sa nu-l lasi sa se uite la televizor sau sa se joace pe calculator inainte de culcare, deoarece este foarte posibil sa nu mai poata adormi.

Cat trebuie sa doarma un adolescent intr-o noapte

Atunci cand are intre 11 si 18 ani, un individ are nevoie de 8,5-10 ore de somn pe noapte. Chiar daca este destul de greu sa iti incurajezi odrasla aflata la pubertate sau adolescenta sa doarma cat mai mult, nu uita ca lipsa somnului in aceasta perioada poate duce la o crestere a nivelului de hormoni, la cresterea apetitului si, implicit, la obezitate.

Ca sa iti convingi copilul sa doarma, incearca sa stai cu el mai mult seara, inainte de culcare, exact asa cum faceati si cand era mai mic. Daca se plange ca nu se poate trezi dimineata, incurajeaza-l sa se culce mai devreme seara.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#ore somn copil noapte, #odihna copii varsta, #odihna dezvoltare creier, #copii culcare noapte , #somn