Ce sa mananci pentru a dormi mai bine

Luni, 18 Februarie 2013, ora 20:11
5206 citiri
Ce sa mananci pentru a dormi mai bine
Foto: wilstop.info

Cei care vor sa aiba un somn mai bun trebuie sa stie ca anumite alimente le pot oferi asta. In plus, ele intaresc sistemul imunitar.

Anumiti nutrienti din alimentele consumate de noi ne ajuta sa dormim mai bine. Conform Men's Health, vitamina C, licopenul si seleniul sunt benefice in acest scop, dupa cum arata un studiu facut pe 4.500 de oameni, publicat in revista "Appetite".

In urma studiului s-a aratat ca oamenii pot fi impartiti in 4 categorii, in functie de numarul orelor de somn. Astfel, sunt cei care dorm 5 ore pe noapte, cei care se odihnesc intre 5 - 6 ore, cei care rezerva acestei activitati 7 - 8 ore si cei care depasesc 9 ore.

Deloc intamplator, s-a aratat ca dieta influenteaza somnul. Astfel, cei cu o dieta variata dorm suficient. Alimentatia variata ofera nutrientii necesari functionarii normale a corpului si are ca rezultat implicit un somn mai bun, spune Michael A. Grandner, de la o universitate din Pennsylvania, SUA.

Oamenii care dorm 7-8 ore pe noapte sunt in general mai sanatosi, iar cei care dorm putin sunt predispusi obezitatii si bolilor de inima. Pe de alta parte, persoanele care se odihnesc peste 9 ore sunt predispuse depresiei.

Iata ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din dieta daca vrei sa ai un somn linistitor:

Licopenul - acesta este un antioxidant care lupta cu cancerul. El se gaseste in rosii, pepene rosu si grepfrut rosu.

Vitamina C - capsunile si kiwi reprezinta surse excelente de vitamina C. De castigat are si inima, iar cancerul este tinut la distanta cu astfel de fructe.

Seleniu - cei care mananca ton isi iau cantitatea necesara de seleniu pentru a avea parte de un somn sanatos. In plus, sistemul imunitar este intarit.

Teobromina - Aceasta se gaseste in ceai si ciocolata.

Acidul lauric - el se gaseste din abundenta in nucile de cocos. Desi este un acid gras saturat, el ajuta si la mentinerea unui nivel optim al colesterolui "bun", fara a-l afecta pe cel "rau".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alimente somn linistitor, #dieta somn odihnitor, #legatura alimentatie somn , #somn