Cum dormi langa o persoana care sforaie?

Joi, 05 August 2010, ora 12:56
24083 citiri
Cum dormi langa o persoana care sforaie?
Foto: SteadyHealth

Traiul langa o persoana care sforaie poate fi uneori un cosmar: in loc sa te odihnesti noaptea, ai parte doar de poluare fonica.

Insa daca iubesti cu adevarat persoana de langa tine, cea mai buna solutie este sa rezolvi problema in mod eficient, arata MSN Health.

De cele mai multe ori, cauza sforaitului este o obstructie a cailor respiratorii intre nas si plamani. Poate fi tesutul nazal inflamat, limba prea relaxata, grasimea depozitata in gat sau o lueta prea mare ("omusorul" din gat). De multe ori, si deviatia de sept poate contribui la sofrait.

De cele mai multe ori, barbatii sunt cei care sforaie, insa este posibil ca problema sa apara si la femei. Daca este insa tratata problema, de multe ori cuplul va avea o relatie mult mai buna si relatii sexuale satisfacatoare.

De aceea, nu trebuie sa lasati sforaitul sa va strice relatia de cuplu. Vorbiti deschis despre aceasta problema cu partenerul: daca nu va crede, il puteti inregistra noaptea.

Observati cu atentie cum se manifesta problema, pentru ca unele schimbari simple pot ameliora situatia: daca este vorba despre un supraponderal, slabitul poate elimina sforaitul, pentru ca grasimea acumulata in gat este problema.

O alta problema este si alcoolul: dupa cateva pahare baute seara, muschii se relaxeaza iar caile respiratorii sunt blocate: puteti convinge partenerul sa nu mai bea alcool seara. Acelasi efect il au si unele medicamente analgezice.

In unele cazuri, pozitia in care se doarme cauzeaza sforaitul: daca vedeti ca partenerul doarme pe spate, il puteti intoarce pe o parte, pentru ca limba blocheaza caile respiratorii.

Mare atentie si la fumatori: tigarile irita si inflameaza caile respiratorii, asa ca incercati sa determinati partenerul sa renunte la tigari.

Oricare ar fi problema, persoana in cauza trebuie sa inteleaga ca sforaitul poate fi daunator sanatatii. Daca apare apneea, blocarea respiratiei timp de cateva secunde, persoana respectiva se va simti obosit mereu, iar stresul asupra organismului creste considerabil.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sforait, #tratament sforait, #somn sforait , #somn