Cum sa dormi mai bine si sa reduci oboseala

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:10
6238 citiri
Cum sa dormi mai bine si sa reduci oboseala
Foto: Web MD

Oamenii dorm din ce in ce mai putin si se simt tot mai obositi. Concentrarea si sananatea sunt influentate de lipsa somnului. Adultii au nevoie de sapte-opt ore de somn pe noapte.

Pentru a apuca sa dormi cat trebuie, trebuie sa iti faci un program strict. In dormitor nu trebuie sa tii laptopul, televizorul sau iPad-ul, pentru ca astfel de aparate distrag atentia si duc la lipsa de somn. Informatiile sunt oferite de Web MD.

Totusi, uneori e nevoie sa faci o vizita la medic pentru a descoperi cauzele extenuarii. Printre acestea poate fi o alimentatie insuficienta. O dieta echilibrata ti-ar fi de mare ajutor, iar micul dejun joaca un rol foarte important si nu trebuie ratat niciodata. Incearca sa incluzi carbohidrati si proteine in fiecare dimineata. Este bine sa incluzi in micul dejun oua si paine integrala.

In cazul femeilor, anemia este cea mai intalnita cauza a extenuarii. Trebuie inclusa in meniul zilnic hrana bogata in fier sau suplimente care sa contina fier. Depresia este si ea o cauza frecvent intalnita a extenuarii. Aceasta afectiune este una emotionala, dar influenteaza si starea fizica a oamenilor.

Pierderea apetitului, extenuarea si durerile de cap sunt simptomele cele mai intalnite. Tratamentul cel mai indicat include psihoterapia si medicatia. In unele cazuri, combinarea lor este cea mai eficienta metoda de vindecare.

Glanda tiroida poate avea si ea un rol foarte important. Localizata la baza gatului, aceasta glanda endocrina controleaza metabolismul corpului uman, adica viteza cu care el transforma ceea ce consumam in energie. Tratamentul pentru unele disfunctionalitati include hormoni sintetici.

Oamenii trebuie sa fie atenti si la cantitatea de cofeina pe care o consuma zilnic. Prea multa poate creste bataile inimii, duce la cresterea tensiunii si povoaca extenuare, in unele cazuri. Solutia este reducerea treptata a dozei zilnice de cafea pe care o consumi. Renuntarea brusca nu este indicata, deoarece pot sa apara reactii fizice foarte neplacute.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#sanatate femei barbati somn, #extenuare depresie tratament anemie , #somn